Mahad Yussuf (i midten) er skiftet til Radikale Venstre og bliver partikollega i Aarhus Byråd med Rabih Azad-Ahmad og Eva Borchorst Mejnertz.

Mahad Yussuf (i midten) er skiftet til Radikale Venstre og bliver partikollega i Aarhus Byråd med Rabih Azad-Ahmad og Eva Borchorst Mejnertz. Pressefoto

Partihop: Mahad Yussuf forlader S i utilfredshed

Skifter til Radikale Venstre efter stigende utilfredshed med Socialdemokratiets værdipolitik

Af
Jeppe Rafn

Efter længere tids utilfredshed med Socialdemokratiets værdipolitiske drejning skifter det aarhusianske byrådsmedlem Mahad Yussuf parti fra Socialdemokratiet til Radikale Venstre.

"I de senere år må jeg desværre erkende, at partiet og jeg er vokset fra hinanden i forhold til den værdipolitiske linje på landsplan. For mig handler politik om at kæmpe for et rummeligt Danmark, som har plads til forskellighed," fortæller Mahad Yussuf i en pressemeddelelse fra sit nye parti.

Det er dog ikke kun på landsplan, Mahad Yussuf har været utilfreds med Socialdemokratiet. Han gik for nylig også i rette med sin egen partileder i Aarhus, borgmester Jacob Bundsgaard, da borgmesteren påpegede, at hovedparten af nye coronatilfælde i Aarhus var somaliere.

Senere i denne måned kom partihopperen i modvind i forbindelse med, at en somalisk pige i Aarhus blev afvist i sin vuggestue på grund af coronaudbruddet blandt somaliere. Pigens familie fik en undskyldning fra borgmesteren og børnerådmanden, og personalet fik en påtale for forkert håndtering af sagen. Det var dog ikke nok for Mahad Yussuf, der i et opslag på Facebook krævede konsekvenser for de involverede medarbejdere. Han ændrede dog hurtigt i opslaget, hvor det nu blot lød, at han var meget enig med borgmesteren i, at vi ikke skal acceptere diskrimination i vores by.

Da denne avis konfronterede Yussuf med ændringen i opslaget, nægtede han pure at kende noget til det første opslag. Senere gik han dog til bekendelse og indrømmede, han var blevet taget på det forkerte ben og havde løjet overfor Lokalavisen.

Mahad Yussuf blev valgt ind i byrådet ved det seneste kommunalvalg og har været medlem af Aarhus Byråd siden 2018. Han er 43 år og har været medlem af Socialdemokratiet siden 1997, hvor han blev inspireret af Svend Auken til at gå ind i politik. Men særligt coronakrisen har givet ham et nyt perspektiv på tingene.

”I den seneste tid under coronakrisen har vi igen set den generaliserende tone være stærkt fremme. Det gavner intet at tale i en mistænkeliggørende tone til vores medborgere. I Radikale Venstre håber jeg at kunne være med til, at vi taler hinanden op og skaber et samfund, hvor vi kæmper i fællesskab mod de udfordringer, vi står over for,” siger Mahad Yussuf.

Med hans afgang fra borgmesterpartiet mister Socialdemokratiet og SF deres fælles flertal i Aarhus Byråd, men har stadig et solidt flertal med støttepartierne Enhedslisten og Radikale Venstre, der går fra to til tre medlemmer. Mahad Yussuf bliver partikammerat i byrådet med Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice, og Eva Borchorst Mejnertz, der er forkvinde for Børn og Unge-udvalget.

"Vi har i hele byrådsperioden haft et godt samarbejde med Mahad. Han er en politiker, der har hjertet med og kerer sig om de udsatte i samfundet. Vi ser meget frem til samarbejdet," siger Rabih Azad-Ahmad og Eva Borchorst Mejnertz i en fælles udtalelse.

Mahad Yussuf fortsætter som medlem af Økonomiudvalget, Kulturudvalget, Aarhus Kommunes Handicapråd og folkeoplysningsudvalget samt som formand for udvalget for mindre psykisk sårbarhed.

Mahad Yussuf er uddannet på Aalborg Universitet, hvor han har taget en bachelor i sociologi samt en Master of Science i International Relations and Affairs - Global Refugee Studies.

Han bor i Viby, er far til fire og arbejder som lærer i Dansk Røde Kors.

Publiceret 27 August 2020 07:37