Botanisk Have i Aarhus.

Botanisk Have i Aarhus. Arkivfoto

300-400 nye studerende festede, støjede og svinede i Botanisk Have til langt ud på natten

300-400 nye studerende fra Aarhus BSS/Aarhus Universitet festede mandag aften og nat i Botanisk Have i Aarhus. De festede og støjede til langt ud på natten og efterlod en del affald, som fik naboer til at klage. Det oplyser prodekan for uddannelse på Aarhus BSS, Per Andersen, i en skrivelse på universitetets hjemmeside, hvor han opfordrer nye studerende til at udvise samfundssind.

"Jeg har forståelse for, at studiestart er en festlig begivenhed, og at man gerne vil vise dette sammen med sine nye studiekammerater, ligesom nye studerende har gjort det i årevis. Men situationen er nu engang anderledes i 2020 på grund af corona-epidemien, og det må vi alle acceptere som et vilkår. Jo mere samfundssind vi alle udviser, jo hurtigere kan vi vende tilbage til et mere 'normalt' studieliv på Aarhus Universitet med både fysisk undervisning, studiegrupper, fredagsbarer og fester," skriver prodekanen.

Han uddyber overfor TV2 Østjylland, at hverken universitet eller tutorerne, der står for rusugen, har noget at gøre med festen i Botanisk Have.

Tværtimod opfordres de nye studerende til at tage hjem og slappe af, når rusprogrammet slutter klokken 15.

Dagen derpå var Botanisk Have igen plaget af støjende unge, som spillede alt for høj musik, og politiet måtte flere gange bede om at få skruet musikken ned og i et enkelt tilfælde inddrage en soundboks, da en ung mand ikke lyttede efter.

jr

Publiceret 27 August 2020 08:30