Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Nu er Aarhus ikke længere den hårdest corona-ramte kommune

Rødovre har overhalet Aarhus, når man kigger på antal smittede pr. indbygger

Efter en periode, hvor Aarhus dagligt har stået for en stor del af de nye covid-19-smittetilfælde, går det nu den rigtige vej. Det er en uge siden, at der har været mere end 20 nye smittetilfælde på et enkelt døgn i byen, og i løbet af det seneste er der blot registreret 11 nye tilfælde af covid-19 i Aarhus. På landsplan er der registreret 83 nye smittetilfælde.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Den positive udvikling i Aarhus betyder også, at kommunen ikke længere er den hårdest ramte målt per 100.000 indbyggere. Det er nemlig Rødovre, der med dagens tal har 39,4 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, imens der i Aarhus er 29,4 smittede per 100.000 indbyggere. Det skriver DR Nyheder.

Ifølge listen, som DR Nyheder har lavet på baggrund af tal fra Statens Serum Institut, ligger Aarhus nu nummer to med Silkeborg på en tredjeplads og Høje-Taastrup på en fjerdeplads.

Det faldende antal smittede i Aarhus fik i går sundhedsmyndighederne til at åbne op for, at byens gymnasieelever igen kan komme i skole. Det skete efter, at eleverne mandag hele dagen protesterede mod den virtuelle undervisning, der havde været deres hverdag i knap et halvt år, kun afbrudt af en sommerferie.

jwh

Publiceret 25 August 2020 17:56