Thomas Bech (til venstre) og Steen Benjaminsen åbner Den Flyvende Hane i lokalerne bag dem.

Thomas Bech (til venstre) og Steen Benjaminsen åbner Den Flyvende Hane i lokalerne bag dem. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Voksne drengerøve åbner takeaway-restaurant

Den Flyvende Hane er navnet på et nyt takeaway-sted, der snart slår dørene op

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

mad Hovedgaden i Brabrand kan godt virke en smule menneskeforladt og uden det store butiksliv, men det har to naboer sat sig for at ændre på.

De åbner nemlig snart Den Flyvende Hane i Hovedgaden 53, som gerne skulle tage kunderne med til stemningen af en fransk bistro med lækker og enkel mad.

Thomas Bech og Steen Benjaminsen er herrerne bag det nye sted, som står færdigrenoveret 1. september.

Planen var egentlig, at der skulle være 14 lejligheder på matriklen, men det synes de to sammen med andre Brabrand-borgere ikke om. Det endte derfor med, at Steen købte ejendommen sammen med sin kone, Iben Benjaminsen, ligesom han også ejer nabobygningen, hvor et kaffehus er på vej.

Roterende kyllinger

I Den Flyvende Hane bliver der i begyndelsen primært solgt kyllinger, der bliver stegt på et rotisserie, og der er tale om høj kvalitet, lover de to herrer.

"Man skulle gerne drømme sig til en varm sommerdag i Paris med lækker kylling, kartofler og forskellige sovser. Der bliver masser af smag i vores mad, som man kender fra Frankrig, og som mormor og farmor kan lave den. Det bliver ikke nogle visne solsorte, vi kommer til at servere - kyllingerne bliver lækre og fyldt med god smag," lyder det fra Steen Benjaminsen og Thomas Bech, der slår fast, at priserne bliver, så alle kan være med, og at portionerne bliver store, så også voksne kan blive mætte.

Med tiden er planen, at den kok, der bliver ansat, sammen med dem skal udvikle et større menukort i restauranten, hvor der bliver plads til knap 20 spisende gæster, men ellers er stedet primært tænkt som takeaway.

"Vi er nogle voksne drengerøve, der brænder for vores lokalsamfund. Der kommer til at være humor og et skævt smil," siger makkerparret, der fik ideen, da de blev naboer, og inden da sammen i en gruppe var med til at kæmpe mod Jem og Fix, og derigennem fik etableret et godt venskab.

Liv i Brabrand

Steen Benjaminsen og Thomas Bech åbner Den Flyvende Hane, fordi de mener, der mangler sådan et sted i Brabrand.

"Kigger man på Åbyhøj, så er den blevet genskabt igen. Der er masser af liv, og vi vil gerne lave noget lignende her i Hovedgaden. Vi vil gerne være med til at udvikle vores område, og der findes ikke et sted som vores i Brabrand. Vi tager stafetten op," siger Thomas Bech og Steen Benjaminsen.

Drømmer om mere

De håber, at Den Flyvende Hane bliver så populært et sted, at bistroen eventuelt kan udvides til flere steder i byen.

"Der er jo ingen, der siger, at den ikke kan flyve et andet sted hen og slå sig ned der," siger Steen Benjaminsen med et smil.

Publiceret 24 August 2020 06:00