Carl-Emil og Laura Sund imponerede både dansekaptajnerne og publik med deres hip hop-dans.

Carl-Emil og Laura Sund imponerede både dansekaptajnerne og publik med deres hip hop-dans. Foto: Per Arnesen/TV2

Aarhusianere kæmper om stor pengepræmie og titlen som Danmarks vildeste danser

Gymnasieeleverne Laura Sund og Carl-Emil Mortensen gik i fredags videre fra auditions i TV2's nye danseprogram Den Vildeste Danser

Af
Jesper Gundorph

Dans Fredag 21. august var der aarhusiansk islæt i TV2's nye danseprogram Den Vildeste Danser. Blandt de håbefulde deltagere til dette års auditions var Laura Sund fra Risskov og Carl-Emil Mortensen fra Egå.

De to 17-årige dansere imponerede publikum og de tre dansekaptajner med deres hip hop-dans, og de blev sendt videre til udvælgelsen, som finder sted fredag 28. august.

Udvælgelsen

Ved udvælgelsen skal de tre dansekaptajner udvælge ni dansenumre, som de vil se i programmets liveshows, som kommer til at foregå i løbet af efteråret. Tre af de ni pladser er allerede optaget af dansere, som dansekaptajnerne under auditions har valgt at sende direkte til liveshows.

Det unge dansepar håber naturligvis at kunne slippe igennem nåleøjet og tage en af de resterende seks pladser.

"Det var virkelig fedt, at spejlet åbnede. Det var jo et mål i sig selv. Men vi ved stadig godt, at chancen for at komme til liveshows ikke er særlig stor, og at der kun er seks pladser tilbage," fortæller Laura Sund.

Carl-Emil Mortensen er enig, og han håber på at komme videre i programmet.

"Vi fik ustyrligt meget blod på tanden bagefter, og vi ville bare gerne derud og opleve at stå på scenen igen."

Laura Sund og Carl-Emil Mortensen kom videre fra auditions i TV2's nye program Den Vildeste Danser. Om de kommer videre til liveshows bliver afgjort fredag klokken 20, når sidste program inden liveshows sendes i luften.

Laura Sund og Carl-Emil Mortensen kom videre fra auditions i TV2's nye program Den Vildeste Danser. Om de kommer videre til liveshows bliver afgjort fredag klokken 20, når sidste program inden liveshows sendes i luften. Privatfoto

Nyt par

Laura Sund og Carl-Emil Mortensen har kendt hinanden siden 2016, hvor de dansede ved siden af hinanden under en dancecamp. Her lærte de hinanden at kende under dansetimerne. Der skulle dog gå tre år, før de begyndte at danse med hinanden.

"Vi havde kendt hinanden i nogle år, men det var først i 2019, at vi begyndte at lave nogle koreografier sammen," fortæller Laura Sund, inden Carl-Emil Mortensen tilføjer:

"Vi har danset sammen siden da, hvor vi har været på hold sammen, og vi har lavet nogle danse sammen og koreograferet lidt."

Dansen som de tog med til audition havde de koreograferet og øvet i en måned.

100.000 kroner

At de to unge dansere er håbefulde og til dels nervøse er til at forstå. Vinderne af Den Vildeste Danser kommer nemlig til at få 100.000 kroner i præmiepenge, en gæsteoptræden i dette års Vild Med Dans samt titlen som Danmarks vildeste danser.

Det var ikke alene dansekaptajnerne, der var imponerede over hip hop-danserne. Mere end 75 procent af publikum i studiet valgte således at sende det aarhusianske dansepar videre.

I Den Vildeste Danser stiller danserne sig op bag en spejlvæg. I salen bag spejlet sidder de tre dansekaptajner og publikum og kan følge med i, hvad der sker foran spejlet. Publikum kan således se danserne, mens danser kun kan se dem selv.

Publikum bestemmer

Det er publikum, der bestemmer, hvilke dansere der skal videre fra auditions. Det gør det ved at trykke på en knap, hvis de er glade for, hvad de ser. Hvis mere end 75 procent af publikum når at trykke på knappen, inden danserne er færdige, åbner spejlvæggen, og danserne er videre.

Netop den store spejlvæg spillede de to unge dansere et puds.

"Det var virkelig nervepirrende, for vi havde ingen idé om, hvornår spejlet ville åbne, eller om det overhovedet ville åbne," fortæller Laura Sund.

At spejlet åbnede sig var selvsagt til stor glæde for de to dansere.

"Jeg tror, at det, der var sværest ved, at spejlet åbnede sig, var, at vi var i gang med noget, der var lidt følsomt og passioneret, og at vi lige pludselig skulle til at stå og holde masken og ikke bryde ud i verdens største smil," tilføjer Carl-Emil Mortensen.

Om den håbefulde danseduo kommer igennem nåleøjet og videre til liveshows, kan man se på fredag klokken 20 på TV2, når de sidste seks deltagere skal findes.

Publiceret 24 August 2020 14:55