Shawarma Bar.

Shawarma Bar. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse: Efter 25 år tager den "gamle" Shawarma Bar kegler som aldrig før

Finesserne er bedre end nogensinde før, lyder det fra anmelderen

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

madanmedelse Den ældste shawarmabar i Aarhus hedder pudsigt nok Shawarma Bar. Den ligger i Guldsmedgade og er en institution i Aarhus. Både i dagtimerne, men også om natten. I dag har Shawarma Bar samme status inden for shawarma, som den hedengangne Jacobs Pita havde inden for pita. Det forpligter at være den ældste “dreng” i shawarmaklassen.

Hurtighed og service

Noget af det, som kendetegner Shawarma Bar, er deres evne til at få noget fra hånden. Hold op, hvor går det tjep. Der var en del mennesker, da vi kom. Men i løbet af kort tid, blev det vores tur og vi bestilte. Der var ikke meget snak, men hurtighed og effektivitet. Det kalder jeg fastfood i ordets sande betydning. Ubetinget ros og respekt til betjeningen.

Gæster hos Shawarma Bar.

Gæster hos Shawarma Bar. Foto: Aarhus Update

Shawarmaen er vinderen

Brødet, som Shawarma Bar er kendt for, er i en klasse for sig. Det er friskbagt og utrolig velsmagende. Det balancerer på kanten, da smagen afhænger af, om det har fået præcis nok til, at give den lettere brændte smag, som får os kunder op at ringe. Den disciplin mestrer de hos Shawarma Bar. Personalet kan deres kram, og den faste stab har været med i mange år, hvilket i det her tilfælde tæller op.

De flade brød bliver til.

De flade brød bliver til. Foto: Aarhus Update

Det friskbagte brød holder godt på fyldet, og det bliver ikke vådt og ødelagt. Der var bestemt ikke sparet på kødet. Grøntsagerne er friske. Den syltede og småsyrlige rødkål skiller sig positivt ud. Den giver en kærlig kant til kødet. Den hjemmelavede chilisovs har tilpas styrke, og overtager ikke smagen. Præcision er ikke det værste, man har. Der var virkelig balance i tingene i den her rulle.

En rulle bliver til.

En rulle bliver til. Foto: Aarhus Update

Pita

Shawarma Bar har udvidet deres menukort i kølvandet på alle de nye pita-barer, som er skudt op de seneste år. Nu kan du ud over shawarma også vælge pita i arabisk sammoun brød, en kebabtallerken og sandwich i tyrkisk brød.

Den nye pita.

Den nye pita. Foto: Aarhus Update

Pitaen, vi valgte, var indbydende og med meget fyld. Alt undtaget kødet var valgfrit, hvis man ønskede det. Brødet var af den tykke slags og ikke friskbagt på stedet. Men når det er sagt, så smagte det nu fint. Indholdet var det samme som er i shawarmaen.

Falafler efter den gamle familieopskrift

Vi blev anbefalet de “nye” falafler, som er lavet efter en hemmelig opskrift, og som, ifølge manden bag disken, var de bedste, han havde smagt. Nuvel, det skal han jo sige, tænkte jeg. Men efter jeg havde smagt dem, må jeg indrømme, de smagte mere end almindelig godt, og så var konsistensen perfekt. Olien kunne ikke smages, og de var bløde indeni, men ikke mindst havde de smag. De var nok dagens mest positive overraskelse.

Falafler.

Falafler. Foto: Aarhus Update

En rulle bliver tilberedt.

En rulle bliver tilberedt. Foto: Aarhus Update

Shawarma med falafel.

Shawarma med falafel. Foto: Aarhus Update

Det tyrkiske brød har også gjort sit indtog her

Hvorfor de fyldige og mættende tyrkiske brød er kommet på menutavlen hos Shawarma Bar, ved jeg ikke. Det er relativt nyt, og grunden skal nok ses i de voluminøse og mættende brød. Prisen er den samme som for shawarma, men de mætter selvsagt en del mere, hvilket må være grunden. Smagen er i mit hoved ikke bedre end i rullerne med det friskbagte brød. Dog smagte de godt, og på nær brødet, var det samme indhold som i shawarmaerne.

Tyrkisk brød.

Tyrkisk brød. Foto: Aarhus Update

Priserne

Priserne hos Shawarma Bar er sympatiske. En shawarma koster fra 40 kroner, hvilket må siges at være lav. Prisen på de 40 kroner er for den med falafel. Dem med okse og kylling koster 50 kroner stykket. Det samme koster pitaerne med kød i.

De to spyd hos Sharwarma Bar.

De to spyd hos Sharwarma Bar. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Jeg har været glad for Shawarma Bar i mange år. Men niveauet, smagen og finesserne er bedre end nogensinde før. Kødet i både shawarmaer, tyrkisk brød og pitaer er der ikke sparet på, så du bliver godt mæt for relativt små penge.

Shawarma Bar forstår at dosere, så råvarerne kommer til sin ret, og smagen bliver god. Priserne er lave, når man vurderer dem op mod kvaliteten. Der er helt klart value for money.

Servicen og betjeningen hos Shawarma Bar er blandt de mest effektive og venlige, jeg har mødt længe.

Ros for at Shawarma Bar lytter til kunderne og udvikler sig i takt med, hvad kunderne ønsker. Der er sket meget gennem årene, uden man har glemt fundamentet og smagen.

Niveauet er stabilt, og kvaliteten er den samme uanset, hvor mange der står i kø, og på hvilket tidspunkt af døgnet du kommer. Det er ikke hver dag, man oplever det, især ikke i spidsbelastningerne når der er kø helt ud på gaden.

Til prisen tøver jeg ikke; Den "gamle" Shawarma Bar laver helt forrygende gode "ruller", og med den her oplevelse vi fik, så er de klart favorit til vinder af Bedste Shawarma 2020 i Aarhus.

Shawarma Bar

  • Guldsmedgade 8
  • 8000 Aarhus C

Publiceret 22 August 2020 10:00