Ansvarshavende chefredaktør Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør Claus Krogh Foto: Marie Ravn

Chefredaktørens kommentar:

Kom nu Bundsgaard – kæmp for byens unge

Claus Krogh efterlyser handling fra borgmester Jacob Bundsgard (S)

"Det er absurd, at eleverne kan gå på værtshus, i biografen og i fitnesscenter, mens de ikke må komme i skole."

Så utroligt rammende kan det beskrives, det der foregår i Aarhus og som sker på foranledning af ovenstående trekløver, som er henholdsvis statsminister, sundhedsminister og undervisningsminister.

Bag citatet fra indledningen står en række rektorer, direktører og bestyrelsesformænd på ungdomsuddannelserne i Aarhus. De skrev torsdag et åbent brev til regeringstrekløveret, hvori de pegede på det absurde, meget lidt logiske og i øvrigt overhovedet ikke synderligt velbegrundede krav om, at de aarhusianske unge, der enten lige er startet eller er i gang med deres ungdomsuddannelse, fortsat er udelukkede fra at komme på deres uddannelsesinstitutioner.

Og absurditeten er til at tage at føle på hjemme hos os. Med en 3. g’er og en 1. g’er har vi det tæt inde på livet.

Vores 3. g’er har nu været udelukket fra fysisk undervisning siden den 6. marts, og han er ved at være endog meget træt af det. Han føler simpelthen ikke, at han får nok ud af undervisningen – at det er svært at være deltagende, når man skal sidde på Teams og dér skal forsøge at være aktiv og blande sig i en diskussion. Hvad betyder det for hans karakterer, som jo i den situation, han er i, er ret definerende for, hvilke muligheder han får for resten af livet? Og alt imens al undervisningen forgår virtuelt, så kan han med sundhedsmyndighedernes velsignelse tage i Fitness World og på værtshus og spille pool, hvor det nok er lidt sværere at håndtere afstandskrav, end det er på skolerne.

Vores 1. g’er har været på skolen sammenlagt tre timer, siden hun startede. Så hun sidder derhjemme og kæmper med at lære en ny skole, nye klassekammerater, ny IT og nye lærer at kende via en skærm. En opgave, som absolut ikke er let og ukompliceret. Samtidig må hun gå i biffen, spise brunch på cafeer og mødes med veninderne og shoppe i byens butikker.

Det giver ingen mening.

Man kunne ønske sig, at borgmester Jacob Bundsgaard gik i brechen for kommunens unge mennesker – men han er tavs som graven. På kommunens hjemmeside udtaler borgmesteren: ”De nationale sundhedsmyndigheder ønsker, at vi skal holde fast i de initiativer, der blev sat i værk for 14 dage siden. For mig at se er det den rigtige beslutning på nuværende tidspunkt”.

Det kan undre såre, at borgmesteren ikke kan se det absurde, at byens unge behandles på den måde.

Lad mig så øvrigt lige minde om, at der i Aarhus, i dag fredag, hvor disse linjer skrives, er 21 nye smittede og ingen nye indlæggelser på intensiv afdeling.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 21 August 2020 10:28