Kisten bliver båret til gravstedet ved gårsdagens begravelse, der nu møder kritik fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Kisten bliver båret til gravstedet ved gårsdagens begravelse, der nu møder kritik fra borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Marie Ravn, JP Aarhus.

Borgmester retter skarp kritik mod begravelse

Jacob Bundsgaard (S) retter kritik mod muslimsk begravelse med over 200 deltagere og opfordrer alle deltagere til at lade sig teste

Af
JØRGEN RYE

JP AARHUS

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) retter nu en skarp kritik mod den omdiskuterede muslimske begravelse, der torsdag blev gennemført på Vestre Kirkegaard med langt flere end de tilladte 200 deltagere.

"Jeg må tage klart afstand fra det, når deltagere til en begravelse i Aarhus ikke følger de gældende regler om forsamlinger. At man tilmed ikke følger politiets opfordringer til at sprede forsamlingen, gør sagen kun mere bekymrende," siger Jacob Bundsgaard i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Han anbefaler alle gæsterne ved begravelsen til at lade sig teste:

"Smittetallet er faldende i Aarhus, men vi har et ansvar for at følge myndighedernes råd og retningslinjer for at få smitten helt ud af Aarhus. Det ansvar må alle tage på sig. I den forbindelse vil jeg opfordre alle deltagerne i begravelsen til at lade sig teste af hensyn til sig selv og andre," siger borgmesteren.

Jacob Bundsgaard stod torsdag 6. august i centrum for et pressemøde i rådhusparken om corona-situationen i Aarhus, hvor han understregede den alvorlige situation og behovet for fælles ansvarlighed.

"Der er brug for, at alle vi borgere i Aarhus træder til og finder den agtpågivenhed og opmærksomhed frem, som vi havde i begyndelse af krisen," lød det dengang fra borgmesteren.

På trods af, at der maksimalt må være samlet 200 mennesker til en udendørs begravelse, dukkede der ifølge Jyllands-Postens reporter omkring 400 mennesker op til begravelsen på Vestre Kirkegaard.

Østjyllands Politi, der flere gange måtte bede nogle af deltagerne om at gå, undersøger i øjeblikket, om der er beviser nok til at sigte nogle af deltagerne, efter de gentagne gange brød forbuddet og vendte tilbage til begravelseshandlingen på trods af politiets henstillinger om at forlade stedet.

Både kirkeminister Joy Mogensen og justitsminister Nick Hækkerup har udtrykt deres sympati for de mennesker, der var med til begravelsen, men har samtidig gjort det klart, at coronareglerne skal overholdes.

Publiceret 21 August 2020 13:12