Gerningsstedet ved Lenesvej i Brabrand, hvor den 42-årige mand blev dræbt

Gerningsstedet ved Lenesvej i Brabrand, hvor den 42-årige mand blev dræbt Arkivfoto: Øxenholt Foto

26-årig anholdt for knivdrab i Aarhus

Østjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand, som sigtes for i sidste måned at have været med til at dræbe en 42-årig mand med knivstik

En 26-årig mand er blevet anholdt for sidste måneds knivdrab i Aarhus, hvor en 42-årig mand mistede livet. Den anholdte sigtes for mandrab og bliver fredag klokken 10 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Ved samme grundlovsforhør fremstilles tre formodede medgerningsmænd in absentia, hvilket vil sige, at de ikke selv er til stede i retten. Det drejer sig om tre mænd på henholdsvis 21, 24 og 25 år, som Østjyllands Politi mistænker for at have været medvirkende til drabet. Ingen af de tre er dog iøjeblikket i politiets varetægt.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Leder efter medgerningsmænd

Østjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen søgt intensivt efter de fire mænd, der nu fremstilles i grundlovsforhør, og torsdag meldte den 26-årige sig selv til politiet.

”Vi har i noget tid haft mistanke til en bestemt persongruppe, og nu har vi fået fat i den ene mistænkte. Vi fortsætter vores intensive søgning efter de tre andre formodede gerningsmænd, og vi har tænkt os at vende hver en sten for at finde frem til dem,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Ud over manddrab sigtes de fire fremstillede personer også for forsøg på manddrab og grov vold ved at have stukket yderligere to personer med en kniv.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor i øjeblikket ikke at oplyse yderligere om sagen.

To drab på kort tid

Det var natten til Torsdag, 23. juli, omkring klokken 03.48 at den 42-årige mand blev dræbt af flere knivstik på en parkeringsplads ved Lenesvej i Brabrand. To andre mænd blev også ramt af knivstik ved episoden. En 23-årig mand var i kritisk tilstand, imens en 28-årig mand måtte have behandling, men var udenfor livsfare.

Drabet skete kort tid efter, at en 25-årig mand var blevet ramt af skud på en p-plads ved Observatorievejen ved Jydsk Væddeløbsbane. Politi og ambulancer var hurtigt på stedet og gav førstehjælp, men han døde i ambulancen.

jwh

Publiceret 21 August 2020 09:59