Foto:

Foto: Adobe Stock

Hotelkæde fyrer 250 medarbejdere

Scandic Hotels har på grund af COVID-19-situationen været nødsaget til at varsle kollektive afskedigelser i Danmark. Det drejer sig om omkring 250 stillinger, oplyses det i en pressemeddelelse

Coronakrisen har været hård ved Danmarks største hotelkæde, Scandic Hotels, der har tre hoteller i Aarhus. I en pressemeddelelse annoncerer kæden, at man er nødsaget til at afskedige 250 medarbejdere.

”Coronakrisen har haft og vil fremadrettet have alvorlige konsekvenser for Scandic. Ser vi på den aktuelle bookingsituation, ser det ikke godt ud, hvor vi er langt fra normalt niveau. Vi har igennem mange måneder haft mere end 900 kollegaer hjemsendt på lønkompensationsordningen i håb om et bedre efterår med stærkere efterspørgsel. Som det ser ud nu, bliver det ikke tilfældet. Det betyder desværre, at vi må tilpasse vores forretning til et lavere aktivitetsniveau i tiden fremover – en ny virkelighed. Vi har gjort alt, der står i vores magt for at undgå opsigelser, men det er desværre ikke længere muligt,” siger Scandics administrerende direktør Søren Faerber i pressemeddelelsen, hvori han fortsætter:

”Det kommer til at gøre ondt på alle i organisationen, når vi må tage afsked med dygtige kollegaer og kulturbærere. Det er imidlertid mit og resten af den danske ledelses ansvar at sikre, at vi står så stærkt som muligt og har den rette organisering til at komme igennem det oprørte og usikre farvand, som ligger foran os. Jeg håber imidlertid og vil gøre alt for, at vi kan byde så mange som muligt velkommen tilbage, når efterspørgslen stiger og hotelbranchen og rejsemønstrene har stabiliseret sig."

Scandic har varslet de kollektive afskedigelser til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Konkret starter nu forhandlinger med relevante medarbejderrepræsentanter for at afsøge alle muligheder og finde de bedste løsninger i denne vanskelige situation. Scandic The Mayor på Bangårdspladsen, Scandic Aarhus City i Østergade og Scandic Aarhus Vest på Rytoften er alle en del af hotelkæden, hvor der nu skal fyres. Det er uvist, hvor hårdt de aarhusianske hoteller bliver ramt.

jwh

Publiceret 19 August 2020 09:48