Byrådsmedlem Mahad Yussuf (S) ændrede så meget i et opslag på Facebook, at det nu fremstår helt anderledes. Han indrømmer nu, at han løj overfor journalisten, da han i første omgang benægtede at have ændret i sit opslag.

Byrådsmedlem Mahad Yussuf (S) ændrede så meget i et opslag på Facebook, at det nu fremstår helt anderledes. Han indrømmer nu, at han løj overfor journalisten, da han i første omgang benægtede at have ændret i sit opslag.

Mahad Yussuf indrømmer løgn efter Facebook-brøler

I et opslag på Facebook, lægger byrådspolitikeren sig fladt ned

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

politik I sidste uge skrev Lokalavisen Aarhus, at den socialdemokratiske byrådspolitiker Mahad Yussuf havde redigeret i et Facebook-opslag om en somalisk pige, der var blevet afvist i sin vuggestue på grund af corona-situationen i Aarhus.

Han tordnede mod episoden og skrev i sit første opslag, at han ville forfølge sagen, men han ændrede i ordlyden og erklærede sig enig med borgmesteren i, at vi ikke skal acceptere diskrimination i vores by - altså ville han ikke længere forfølge sagen.

Da Lokalvisen Aarhus talte med ham, benægtede han hårdnakket, at han havde redigeret i opslaget. Han kendte ganske enkelt ikke til det, og vidste ikke, hvad journalisten henviste til til trods for, at avisen kunne se opslaget.

Nu har han lavet endnu et opslag - denne gang undskylder han for at have talt usandt.

Han skriver følgende:

"I torsdags begik jeg en fejl. Da en journalist fra Lokalavisen spurgte mig, hvorfor jeg havde redigeret i et Facebook-opslag tidligere på ugen, var jeg i et hektisk øjeblik lidt for hurtig på aftrækkeren. Jeg benægtede. Det var ganske enkelt en fejl fra min side, og det ærgrer jeg mig over.

For det er korrekt, at jeg ændrede i et opslag i mandags. Et opslag, hvor jeg tordnede mod den sag, hvor en lille pige fra Aarhus blev nægtet adgang til sin vuggestue. Men som nogle af jer sikkert også kender det, kan frustrationerne somme tider komme lidt for upoleret til udtryk her på Facebook. Derfor redigerede jeg nogle timer senere opslaget og fjernede mine vrede ord. For raseri gør ikke verden til et bedre sted - og det er menneskeligt, at der begås fejl i vores kommune. Derfor skal fokus være på at rette op - og jeg er tilfreds med den måde, vi fik sagen håndteret på i kommunen.

Den seneste uges tid har været følelsesladet for mig såvel som for mange andre. Det har været vigtigt for mig, at debatten, hvor somaliere har været i centrum, har været balanceret og nuanceret. Det har jeg gjort, hvad jeg kunne for at sikre. Og sådan er det, når man involverer sig og tager ansvar - så risikerer man også at begå fejl. Det gjorde pædagogerne i vuggestuen i sidste uge. Og det gjorde jeg, da journalisten ringede i torsdags, og jeg blev febrilsk. Det er jeg ærgerlig over, og det beklager jeg."

Publiceret 17 August 2020 11:30