Testcenter Danmarks telte ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus.

Testcenter Danmarks telte ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus. Foto: Michael Wulff

Kæmpe pres på at blive coronatestet i Østjylland - nu kommer der flere testtider

Efter en stille sommer er der i øjeblikket et større smitteudbrud af covid-19. Særligt i Aarhus og Silkeborg Kommuner er der i øjeblikket et stort behov for en omgående og omfattende smitteopsporing ved test, oplyser Region Midtjylland.

Fra i dag bliver det lettere at booke en tid til at blive coronatestet i regionen, hvor der på det seneste har været lang ventetid på covid-19-test.

Der bliver for eksempel udvidet åbningstid i Testcenter Danmarks telte ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus til klokken 20 alle uges syv dage. Derudover udvides åbningstiderne i sundhedshusene i regionen.

"Kapaciteten øges markant – ikke mindst i det østjyske, hvor vi jo også åbner et nyt testcenter i Silkeborg i næste uge. Vi er fuldt ud klar over, at der er et stort testbehov lige nu. Derfor er vores mål også at teste mest, hvor der smittes flest," fortæller direktør for Region Midtjyllands Præhospital Per Sabro Nielsen.

"Vi kan se, at der i går (fredag) i Region Midtjylland blev testet ca. 10.000 borgere. Nogle steder er der virkelig rift om testtiderne, men der er altså også ledig kapacitet andre steder lige nu for eksempel i Herning og Viborg.

Det nye testcenter i Silkeborg ved Søholt Idrætspark, der åbner onsdag, kommer til at tilbyde tidsbestilling via coronaprover.dk og bliver stort set mage til de centre, der allerede findes i Aarhus, Viborg og Herning.

For at sikre flere testtider og bedst udnyttelse af testbilernes kapacitet har Region Midtjylland valgt at trække personale og materiel hjem fra mange af sommerens stoppesteder, så biler og mandskab kan bruges ved sundhedshusene, som får udvidet åbningstider.

"Vi sætter alle sejl ind for at få flere testtider tilgængelige. Derfor kører bilerne ud og holder på færre steder, end vi så i sommerferien, og samtidig øger vi beredskabet," forklarer Per Sabro.

Hidtil har der kun været åbent to-tre timer hver anden dag, men fra mandag 17. august bliver sundhedshusenes åbningstider udvidet betydeligt, og man kan booke tid til test alle ugens dage i:

Holstebro

Skive

Ringkøbing (dog kun hver anden dag)

Lemvig (dog kun hver anden dag)

Randers (hospitalet)

Grenaa

Skanderborg

Horsens (hospitalet)

Publiceret 17 August 2020 09:00