Helle Mønster, skoleleder på Ellehøjskolen i Hasle.

Helle Mønster, skoleleder på Ellehøjskolen i Hasle. Foto: Kim Skovrup Andersen

Ny Aarhus-skole ramt af corona-smitte

Fusionsskole i det vestlige Aarhus blev fredag ramt af et tilfælde af corona-virus

Af
Kim Skovrup Andersen

Det skulle have været en god afslutning på den første skoleuge med nyt navn.

Men fredag formiddag satte den tilbagevendende corona-virus en brat stopper for en ellers fin første uge på Ellehøjskolen, der er en helt ny fusionsskole mellem Ellekærskolen og Tovshøjskolen i det vestlige Aarhus.

"Vi har en elev, der er smittet med corona, og vi er i gang med at ringe og skrive rundt til alle forældre i to klasser på skolen, fordi klasserne har haft idræt sammen. Eller skulle vi kun have fat i den klasse, hvor den smittede går i," fortæller skoleleder Helle Mønster.

Lokalavisens udsendte havde en interviewaftale med hende fredag formiddag til en snak om, hvordan den første uge var forløbet, men skolelederen fik pludseligt yderst travlt med at bruge sin tid på at informere berørte parter i stedet.

"De klasser, der er involveret, får at vide, hvem det er, der er smittet. Og den øvrige forældregruppe på skolen får at vide, at vi har et smittetilfælde på skolen. Vi har netop sendt de to klasser hjem og de medarbejdere, som har været i tæt kontakt med klassen," fastslår Helle Mønster.

Hun beskriver det som "en træls start" for den nye skole i Hasle:

"Nu havde vi lige været nærmest lykkelige over, at der er ikke var sket noget i forhold til corona. Smittetilfældet flytter fokus for noget, vi synes har været rigtig fedt og en ellers god første uge. Men vi fortsætter med at huske hygiejnen og afstand," siger Helle Mønster.

Læs mere om den fusionerede skole i Lokalavisen Aarhus på onsdag.

Publiceret 14 August 2020 11:52