Imellem børstning, studsning og negleklip nyder hvalpen Ellie at få nusset ører af Michaela Hessellund.

Imellem børstning, studsning og negleklip nyder hvalpen Ellie at få nusset ører af Michaela Hessellund. Foto: Mai-Britt Jeppesen

Godbidder, nus og lækker pels

Århus Hundesalon tilbyder klip og vask af hunde med masser af godbidder og nus undervejs. Salonen slår officielt dørene op i Lystrup 15. august

Af
Mai-Britt Jeppesen

LYSTRUP Hos Århus Hundesalon i Lystrup bliver hundene forkælet med masser af nus og lækre godbidder, når de kommer for at blive børstet, badet, klippet og trimmet.

"Dygtig, Ellie," roser medarbejder Michaela Hessellund den fire måneder gamle Havaneserhvalp og giver hende endnu en godbid. Det er Ellies tredje gang i hundesalonen.

Niels Gustav Jørgensen har renoveret en del af lokalerne på Bygaden 18 B, der tidligere husede den gamle slagter. Han har lagt megen tid og mange kræfter i at bygge det aflange lokale om, så det i dag består af modtagelse, hundesalon og baglokale. I december åbnede han salonen for firbenede og deres ejere, selvom lokalet ikke var helt færdigt.

"Vi havde de første klipninger i salonen tilbage i december, men grundet corona har vi måtte vente indtil nu med at holde vores officielle åbning," siger Niels med henvisning til salonens indvielse 15. august.

Niels Gustav Jørgensen har selv sat lokalerne på Bygaden 18B i stand. 15. august slår Århus Hundesalon officielt dørene op for to- og firebenede.

Niels Gustav Jørgensen har selv sat lokalerne på Bygaden 18B i stand. 15. august slår Århus Hundesalon officielt dørene op for to- og firebenede. Privatfoto

Hvalpeprogram gør tryg

Michaela introducerer en trimmer for Ellie, som sidder pænt på klippebordet. Først på halv styrke og så på hel. Ellie viser den brummende trimmer et par sekunders interesse, inden hun lægger hovedet ind mod Michaelas mave i håb om en omgang øre-nusning.

Ellie er tilmeldt Århus Hundesalons hvalpeprogram, som strækker sig over fire gange af varierende varighed. Her bliver hvalpen lige så stille vænnet til at være i salonen uden sin ejer, til at være på bordet og til at blive børstet.

"Trin for trin introducerer vi hvalpen til at blive børstet, klippet, badet og tørret. Og til at få klippet kløer. Så den finder ud af, at det ikke er farligt," fortæller Michaela.

Ellie synes at være helt med på, at der ikke er noget farligt ved et besøg i Århus Hundesalon. Hverken saks, badekar eller hårtørrer kan bringe den lille fluffy nuttethed ud af fatning. Så længe der falder rigeligt med godbidder og nus af. Og det gør der.

Først da Michaela viser Ellie neglesaksen og forsigtigt tager en pote imellem fingrene, giver hvalpen et lille utilfredst bjæf fra sig.

"Jeg ved godt, det er lidt træls, Ellie. Men du skal altså have klippet kløer. Prøv at se; nu holder jeg din pote lige så stille..." Michaela taler roligt og kærligt til Ellie, der efter yderligere et par bjæf og forsøg på at trække poten til sig, overgiver sig og lader kløerne klippe.

"Dygtig Ellie!" udbryder Michaela og slipper den ordnede pote. Ellie logrer enigt.

Det er alle størrelser og hunderacer, der kommer i salonen. Nogle for at blive klippet, andre for at blive børstet og badet.

"De fleste hunde tager det pænt, når de skal ordnes. Men der er da enkelte, der ikke synes om det, og hvor der skal ekstra mange godbidder til. Derfor er det vigtigt, at man børster sin hvalp og nulrer dens poter allerede fra den er helt lille, så den vænner sig til det. Så det ikke er første gang den bliver præsenteret for en børste, når den kommer her hos os," forklarer Michaela.

Michaela Hessellunds hund, Merlin, får ind i mellem lov til at være med i salonen. Han nyder at blive børstet - så længe der også falder nus og godbidder af.

Michaela Hessellunds hund, Merlin, får ind i mellem lov til at være med i salonen. Han nyder at blive børstet - så længe der også falder nus og godbidder af. Foto: Mai-Britt Jeppesen

Webside med gode råd

Tilvænning og socialisering af bare nogle af de brugbare råd, man kan finde på Århus Hundesalons hjemmeside. Her kan man også læse om almindelig pelspleje og finde lydfiler med fyrværkeri og tordenvejr, som man kan afspille for sin hund, så den kan blive tryg ved de uvante lyde.

"Vi vil gerne hjælpe vores kunder med gode råd. Ikke alene til klipning, men også til socialisering, træning

og til at finde det rigtige legetøj og de lækre godbidder," siger Michaela.

"Har man mod på det, tilbyder vi også et klippekursus, hvor man selv kan lære at klippe sin hund. Ligesom vi sælger en lang række forskellige redskaber til hjemmeklipning," fortsætter hun og gør et nik op imod modtagelsen, hvor børster, kamme og sakse hænger side om side med seletøj, godbidder, ben og legetøj. Michaela løfter en nystudset Ellie ned fra klippebordet, åbner en ny pose med godbidder og giver Ellie en stump.

"Det er nogle nye guffere, vi har fået. Kan du godt lide dem?" Ellie sluger stumpen og ser forventningsfuldt op på Michaela. Det må vist betragtes som et ja.

"Alle vores snacks og ben er naturlige, ligesom vores legetøj er giftfri. Det betyder meget for os at kunne tilbyde hundene det absolut bedste," lyder det fra Michaela.

Hurtig succes

Indtil videre skal man forbi Århus Hundesalon for at købe plejemidler og lækkerier til hunden. Men ifølge Michaela, har Niels Gustav planer om at etablere en webshop i fremtiden.

"Vi håber at kunne åbne en webshop inden for en overskuelig fremtid. Egentlig bare med de ting, vi har her i butikken. Men vi har rigtig travlt, så det er lige med at finde tiden til det...," siger Michaela.

"Vi er overraskede over så hurtigt, vi har fået succes med salonen. Vi er nærmest fuldt booket helt ind i oktober. Det er jo fantastisk dejligt," tilføjer hun så og smiler stort.

Det rumsterer ved døren, og Ellies ejer kommer ind til en glad, nyfriseret hvalp. Michaela følger efter Ellies logrende hale ud ad døren til salonen. Få minutter efter vender hun tilbage med sin egen hund Merlin. En irsk soft coated wheaten terrier.

"Så er det din tur, Merlin. Hopper du op på bordet, så du kan blive børstet?" Michaela ser indgående på Merlin. Han sætter af og lander adræt på bordet, hvor han sætter sig med forventningsfulde øjne bag de lysebrune pandelokker. Mon der så falder en godbid af? Det gør der!

"Du skal selvfølgelig også prøve de nye guffere, Merlin. Værsgo’!" Michaela giver Merlin en godbid og går i gang med at børste pelsen med en af de effektive børster, som også findes på hylden i butikken.

Århus Hundesalon11

FAKTA: Århus Hundesalon

Bygaden 18 B, 8520 Lystrup

Åben efter aftale

Indvielse med pølser og brød, lækre godbidder, gode tilbud og konkurrencer 15. august klokken 13-16.

Se mere på aarhushundesalon.dk

Publiceret 14 August 2020 08:00