Privatfoto.

Privatfoto.

Politikere er dybt berørte:

”Det her må ikke ske. Sebastian skal have hjælp her og nu”

To politikere har reageret på Lokalavisen Aarhus' historier om mulig vold mod en handicappet beboer på bosted

Af
Trille Skøtt-Jensen

"Det river mig helt ind i hjertet, når jeg læser artiklen om anklager om vold mod Sebastian. Jeg havde hørt om sagen i går i overskrifter, men at læse moderens historie, og hvad der kan være sket Sebastian... det er helt forfærdeligt. Jeg er jo selv mor," siger formand for social- og beskæftigelsesudvalget Liv Gro Jensen (SF) – tydeligt berørt.

Hendes reaktion kommer, efter Lokalavisen har kunnet afsløre, at 23-årige Sebastian Frichot frygtes udsat for vold begået af en ansat på Bosted Kilebo i Tilst, hvor han bor. En anonym indberetning fra en kollega anklager den ansatte for igennem længere tid at have udøvet vold mod Sebastian.

Sebastians mor, Anita Wulff Frichot, føler, at Aarhus Kommune ikke tager sagen seriøst – og hun måtte selv politianmelde den. Først 10 dage efter, Aarhus Kommune havde modtaget indberetningen, politianmeldte den sagen.

I indberetningen anklages også lederen på Kilebo for at vende det døve øre til advarsler fra personalet.

Vil have redegørelse

Liv Gro Jensen har onsdag morgen kontaktet rådmand Kristian Würtz for en redegørelse.

"Vi skal have alle detaljer belyst. Når en leder er blevet advaret af sine medarbejdere om en så alvorlig sag og ikke reagerer, så er det absolut kritisk. Det er bestemt et ledelsesansvar at reagere med det samme," siger hun

Hun undrer sig over, at der ikke er sat ind tidligere, og hun undrer sig også over, at Aarhus Kommune ikke har politianmeldt sagen langt tidligere.

"I det hele taget har det været et langt, langt forløb. Det er jeg ked af at høre. Vi skal vide, hvad der er sket, og frem for alt skal Sebastian og hans familie have den hjælp, de har brug for her og nu," siger Liv Gro Jensen.

Allerede i dag vil hun bede om redegørelsen, og så vil hun vide, hvilket beredskab kommunen har, når en borger eller medarbejder henvender sig med en så alvorlig bekymring eller anklage, som den indberetning, der er lavet på bekymringen for Sebastian,

"Der skal handles lynhurtigt ved sådanne henvendelser, og alle skal tages alvorlig. Tvivlen skal altid komme borgeren til gode, indtil sagen kan blive fuldt afklaret," siger hun.

Sagen om Sebastian og Kilebo bliver sat på næste Social- og beskæftigelsesudvalgs møde.

"Måske bliver vi nødt til at udvide mødet. Vi skal til bunds i den her sag," siger Liv Gro Jensen.

Borchurst græmmes

Også byrådsmedlem Eva Borchorst Mejnertz (R) har reageret på sagen. Det gør hun i et opslag på sin private Facebook profil.

"Som politiker sidder jeg tilbage med en dyb undren. Når man arbejder med børn, har man skærpet indberetningspligt. For børnene har jo os voksne for, at vi skal passe på dem. Og når man er anbragt på et bosted, hvor man er låst inde, og når man fungerer mentalt som en femårig, så svarer det jo til, at dette havde fået lov at foregå i en børnehave.

At en ledelse kan sidde det overhørig og henvise til det som interne samarbejdsproblemer, er stærkt alarmerende. Jeg tager fat i direktøren og den ansvarlige rådmand i dag, for den slags må slet ikke kunne ske i Aarhus. Jeg græmmes." skriver hun i opslaget.

Publiceret 12 August 2020 10:31