En elev på Mårslet Skole er testet positiv for corona.

En elev på Mårslet Skole er testet positiv for corona. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Elev smittet med corona på endnu en skole i Aarhus

Elev på 3. årgang på Mårslet Skole er blevet testet positiv for corona

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

corona Tidligere i dag skrev Århus Stiftstidende, at en elev på Tranbjergskolen er smittet med corona. Nu er endnu en skole i sydbyen ramt.

En elev på 3. årgang på Mårslet Skole er blevet konstateret smittet med corona. Barnet har været i SFO på skolen i sidste uge, inden skolestart i mandags, og i formiddag fik skoleleder Inge Pedersen besked om, at eleven var testet positiv.

Det betyder, at barnet, samt dem vedkommende har været i nærkontakt med, er hjemsendt. Det drejer sig om 32 elever på 3. årgang samt seks medarbejdere.

"Når vi får sådan en besked, så følger vi straks de retningslinjer, der er. Vi har ringet til de forældre, hvis børn har været i nærkontakt med den smittede. Dem, vi har sendt hjem, har fået besked om, at de skal testes - både børn og personale," siger Inge Pedersen, der på grund af GDPR-reglerne ikke må oplyse, om det er en dreng eller en pige, der er smittet.

Hun har dog fået lov til at oplyse, at barnet går på 3. årgang, hvilket, hun mener, kan være med til at skabe ro blandt øvrige forældre og børn på skolen.

Søskende bliver ikke hjemsendt

Siden beskeden om den corona-smittede elev tikkede ind på Aula til skolens forældre, har skolelederen fået en del henvendelser.

"Der er mange, der spørger, hvad man skal gøre, hvis man har været i kontakt med et af de hjemsendte børn eller deres søskende. Svaret er, at man skal følge de almindelige retningslinjer. Man skal ikke blive hjemme, for de har ikke været i nærkontakt med den smittede. Hvis der så skulle være en af dem, der har corona, så starter man forfra med smitteopsporing. Der er også nogle, der har spurgt, om man skal holde sit barn hjemme, hvis ikke man er et af de 32 hjemsendte børn og går på 3. årgang, men det skal man ikke. Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer," pointerer Inge Pedersen.

Publiceret 12 August 2020 17:30