Foto:

Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Rådmand:

Aflys Aarhus Festuge

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, mener, at årets festuge skal aflyses eller udsættes

Af
Jonas Wrede Hansen

Covid-19 har i den grad fået fat i Aarhus igen. 341 ud af 756 nye smittede er registreret i Aarhus Kommune i de seneste syv dage, kom det mandag frem på et pressemøde i København med sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Her fremlagde sundhedsministeren flere tiltag og opfordrede folk til at situationen alvorligt.

Corona-udbruddet i Aarhus får nu også Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, til at komme med en opfordring. Han skriver tirsdag i et Facebook-opslag, at årets udgave af Aarhus Festuge bør aflyses.

(Artiklen fortsætter under afstemningen)

"Med det nuværende smittetryk i Aarhus virker det ikke som verdens bedste ide at samles til festuge om godt to uger," skriver Thomas Medom blandt andet i Facebook-opslaget, hvor han fortsætter:

"Der er meget godt at sige om festugen ugen og meget skidt at sige om Corona. Men festtelte, store forsamlinger og store kulturbegivenheder virker ikke som den rigtige prioritering imens de daglige smittetal er høje."

Rådmanden mener derfor, at det er relevant at undersøge, om festugen kan udskydes.

Aarhus Festuge har endnu ikke meldt noget officielt ud, om hvorvidt festugen afholdes som planlagt eller bliver aflyst.

Lokalavisen Aarhus har forsøgt at få en kommentar fra Aarhus Festuge, men det tirsdag morgen endnu ikke lykkedes at komme igennem. På Festugens hjemmeside er der information angående covid-19. Her står der blandt andet, at Aarhus Festuge opfordrer til, at man bidrager til en sikker festuge ved at holde afstand, huske hygiejnen, spritte af og passe på hinanden.

Publiceret 11 August 2020 10:20