Om små to uger er der igen festuge i Aarhus. Men på grund af covid-19 bliver årets udgave ikke som de forgangne års festuger.

Om små to uger er der igen festuge i Aarhus. Men på grund af covid-19 bliver årets udgave ikke som de forgangne års festuger. Arkivfoto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Aarhus Festuge slår fast:

Vi aflyser ikke

Ledelsen har brugt flere måneder på at gøre klar til en coronasikker festuge i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Festuge Der bliver en festuge i Aarhus. Det forsikrer festugens direktør, Rikke Øxner, overfor Lokalavisen Aarhus, efter Thomas Medom (SF) tirsdag morgen på sin Facebook-side opfordrede til at aflyse årets udgave af byens festlige uge.

"Det er helt klart planen. Siden marts har vi jo planlagt med en stor bekymring og forsigtighed. Vi startede med at planlægge efter, at man måtte være ti personer sammen, så vi har kogt mange af festugens oplevelser ned i småbidder, så vi føler, at det er mest forsvarligt," siger Rikke Øxner og tilføjer:

"Ud fra de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne løbende er kommet med, har vi hele tiden sørget for at holde os på den sikre side."

(Artiklen fortsætter undes afstemningen)

Dermed kan aarhusianerne godt se frem til 10 sensommerdage liv og aktivitet i byen.

"Aflys festugen"

Står det til rådmanden for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF), er det dog ikke en god idé at afholde Aarhus Festuge i år. I et opslag på sin Facebook-side, skriver den lokale politiker, at det er relevant at undersøge, om festugen kan udskydes.

"Der er meget godt at sige om festugen og meget skidt at sige om corona. Men festtelte, store forsamlinger og store kulturbegivenheder virker ikke som den rigtige prioritering, imens de daglige smittetal er høje," skriver Thomas Medom blandt andet.

Opfordringen kommer efter, at antallet af corona-smittede i Aarhus er steget og steget flere dage i træk. Mandag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ved et pressemøde i København, at 341 ud af 756 smittede den seneste uge var registreret i Aarhus Kommune.

"Med det nuværende smittetryk i Aarhus virker det ikke som verdens bedste idé at samles til festuge om godt to uger," skriver Thomas Medom også i sit Facebook-opslag.

"Mere debat end dans"

Det er Rikke Øxner dog på ingen måde enig i. Hun vil ikke blande sig i det politiske spil, som hun mener, Thomas Medoms opslag nok er en del af, men hun kan godt forstå Thomas Medoms bekymring.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Rikke Øxner, direktør hos Aarhus Festuge, slår fast, at årets festuge bliver afholdt som planlagt.

Rikke Øxner, direktør hos Aarhus Festuge, slår fast, at årets festuge bliver afholdt som planlagt. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix

"Og jeg kan godt forstå, at han skriver, som han har gjort. Men jeg ville jo have ønsket, at han havde kontaktet os og spurgt, om vi nu havde styr på det," fortæller hun og forklarer, at årets festuge bliver meget anderledes end de forgangne år.

"Det, vi har planlagt, er ting, hvor folk ikke skal stimle sammen. Der kommer til at være et flow igennem byen, og så har vi planlagt stille oplevelser, hvor folk skal nyde ting. For at sige det groft, så er der meget mere debat end dans."

Publiceret 11 August 2020 13:00