Foto:

Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Nye forsyninger af mundbind klar til Aarhus: Her kan de købes

Søndag kommer de første forsyninger af i alt fem millioner mundbind fra det nationale lager til salg i tre Matas-butikker i Aarhus

Som meddelt lørdag aften har et samarbejde mellem NOST (Den Nationale Operative Stab), Region Hovedstaden og Aarhus Kommune – samt med Matas og de lokale apoteker i Aarhus - resulteret i, at detailhandlen i Aarhus med virkning fra i dag kan aftage fem millioner mundbind fra de nationale lagre.

Den første del af de nye forsyninger er netop nu ved at blive kørt ud fra nationale lagre i hovedstaden og distribueret til butikker i Aarhus, hvor de ventes at ankomme omkring klokken 14. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Vi gør nu en samlet indsats for at komme manglen på mundbind til livs. I løbet af eftermiddagen kommer den første sending af de nye forsyninger på i alt fem millioner mund til salg, så der igen er mulighed for at alle kan føle sig tryg i trængslen og i den kollektive trafik i Aarhus. Jeg synes, det er flot, at detailhandlen resolut træder til og samarbejder med kommunen og de statslige myndighederne om nye løsninger. Det er netop den indsats, vi har brug for, når vi sammen skal slå epidemien ned i Aarhus og i resten af Danmark,” siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under video-klippet)

Sådan bruges mundbind korrekt

Manglen på mundbind i Aarhus er et pludseligt opstået problem som følge af, at sundhedsmyndighederne fredag eftermiddag stillede som kronerav, at der skal bruges mundbind i forbindelse med kollektiv transport i Aarhus i foreløbigt 14 dage. Siden da har mange butikker i Aarhus meldt udsolgt af mundbind.

Andre detailbutikker i Aarhus har fortsat mundbind på lager, så det må forventes, det også er muligt at købe i den almindelige detailhandel visse steder, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Fakta

De mange mundbind – de såkaldt type 1 mundbind - vil komme til salg i i pakninger med 50 stk. i hver. Prisen hos Matas er 99 kroner pr. pakning.

• Fra i dag søndag: Tre af Matas-kædens butikker i Aarhus Kommune - Bruuns Galleri, Storcenter Nord og Søndergade 32 (Strøget).

• Fra mandag: Alle Matas-kædens butikker i Aarhus Kommune

• Fra mandag: Apoteker i Aarhus Kommune.

Kilde: Aarhus Kommune

Publiceret 09 August 2020 12:44