Anna Matthiasen har netop åbnet Aarhus Stressklinik Medica PRO i Egå.

Anna Matthiasen har netop åbnet Aarhus Stressklinik Medica PRO i Egå. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Ny klinik i hjælper folk med stress

Anna Matthiasen har netop åbnet Aarhus Stressklinik Medica PRO på Dalsagervej i Egå

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

stress Der er mange, der har symptomerne, og der er mange, der forbinder det med tabu at tale om at være stressramt. Men det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved problemet, ellers kan det blive mere vanskeligt at behandle, fortæller stressterapeut, Anna Matthiasen, der netop har åbnet sin egen stressklinik, Aarhus Stressklinik Medica PRO på Dalsagervej 25C i Egå.

Hun er uddannet fra sin samarbejdspartner Mette Molberg, der er læge og har et stresscenter i Odense.

"Vi har tværfaglige kompetencer, da der både er psykologer og læge, så vi kan hjælpe den enkelte bedst muligt. Hvis man har stress, kan det virke uoverskueligt, hvis man også skal have fat i en erhvervspsykolog, når man er i behandling. Jeg ser et stort potentiale i, at vi har hele paletten samlet ét sted," siger Anna Matthiasen, der er den første af sin slags i Aarhus.

Opgaver og planer

Når man kommer i et forløb hos Anna Matthiasen, bliver den enkelte klient vurderet af mette Molberg, så den helt rigtige behandling kan sættes i gang. Derefter handler det om at arbejde med nye strategier, så man kan få brudt sine vaner, og det tager tid, pointerer stressterapeuten, der selv bor i Egå.

"Mange har brug for at arbejde med selvværdet og det at sætte grænser. Selvværdet har ofte stor betydning for ens stress. Vi går tilbage til barndommen for at finde ud af, hvad det kan være, der trigger det, og hvor det stammer fra. Man får opgaver, når man er i behandling, og det kræver, at man er villig til at arbejde med det. Vi har ikke noget quickfix - der skal arbejdes med stress - men hvis man gør det, så garanterer vi også, at det har effekt," fortæller Anna Matthiasen, der har en baggrund som sygeplejerske.

Typisk varer en behandling tre-seks måneder, hvorefter der er en opfølgning en måned efter endt behandling.

"Vi følger op, fordi hjernen helst vil følge de gamle vaner, for dem kender den. Derfor er det godt at følge op, så man holder fast i de nye vaner," siger stressterapeuten.

En opgave kan være, at man bliver bedt om at kigge på sine livsværdier ud fra en liste, som Anna Matthiasen har udleveret. Man skal så vælge, hvad man har som kerneværdier, og se om det stemmer overens med det liv, man har.

Øreakupunktur

Udover opgaverne og samtalerne tilbyder hun at lave Nada. Det er øreakupunktur.

"Det er godt som supplement, hvis man har stress. Det dæmper de fysiske symptomer, man kan have. Man kan også vælge kun at få Nada, hvis det er det, man har behov for," fortæller Anna Matthiasen.

Hun har glædet sig til at åbne klinikken. Første gang hun var i dialog med Mette Molberg var i december, så kom der en corona-virus forbi, og hun skulle bruge en del tid på at overveje livet som selvstændig.

"Det har været længe undervejs, så jeg glæder mig. Jeg er sikker på, at det er nødvendigt med sådan en klinik, for der er rigtig mange brancher, der oplever stress og et stort pres," siger hun.

Mennesker reagerer forskelligt, og symptomerne på stress kan være mange, men et af dem, som Anna Matthiasen opfordrer til, at man er ekstra opmærksom på, er søvnen.

"Man skal være særlig opmærksom, hvis søvnen ændrer sig - hvis man har svært ved at sove, hvis man vågner tidligt, og hvis man sover uroligt, så er det måske tegn på stress," siger stressterapeuten.

Publiceret 09 August 2020 06:00