Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Fem millioner mundbind på vej til Aarhus

Allerede søndag ventes de første af fem millioner mundbind at komme til salg i butikkerne, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse

NOST (Den Nationale Operative Stab), Region Hovedstaden og Aarhus Kommune har i samarbejde sørget for, at der nu er fem millioner mundbind på vej til Aarhus. De tre parter arbejdede lørdag på højtryk for at sikre, at detailhandlen får mulighed for straks at købe fem millioner mundbind, som i løbet af søndag vil blive leveret og distribueret til butikker i Aarhus.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

De mange mundbind – de såkaldt type 1 mundbind - vil komme til salg hos lokale apoteker i Aarhus Kommune og hos butikker fra Matas-kæden i Aarhus Kommune.

”Corona-situationen i Aarhus er alvorlig, og derfor skal alle kræfter sættes ind for at bremse epidemien. Aftalen om de fem millioner mundbind, som nu ekstraordinært kommer til salg i Aarhus, er et godt eksempel på, at vi som samfund forstår at samarbejde om nye løsninger, når situationen byder det. Og for nuværende er det bydende nødvendigt, at vi kan sikre mundbind for at alle kan færdes trygt i den kollektive trafik i Aarhus. Stor ros herfra til alle de gode kræfter, som arbejder for en hurtig løsning. Det betyder rigtig meget for rigtig mange i Aarhus," siger orgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen.

Det er endnu ikke muligt at sige præcist, hvornår de nye forsyninger af mundbind er fremme og klar til salg i butikkerne.

Manglen på mundbind i Aarhus er et pludseligt opstået problem som følge af, at sundhedsmyndighederne fredag eftermiddag stillede som krav, at der skal bruges mundbind i forbindelse med kollektiv transport i Aarhus i foreløbigt 14 dage. Siden da har stort set alle butikker i Aarhus meldt udsolgt af mundbind, som Lokalavisen Aarhus også skrev om lørdag.

Andre butikker har dog fortsat mundbind på lager, så her vil der også søndag være mulighed for at finde mundbind.

Der kommer søndag nærmere information ud om, hvornår mundbindene vil være tilgængelige i handlen i Aarhus, oplyser kommunen i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 09 August 2020 07:58