Morten Bødskov foran det nye padeltenniscenter i Højbjerg.

Morten Bødskov foran det nye padeltenniscenter i Højbjerg. Foto: Kim Skovrup Andersen

Endnu et padeltenniscenter er skudt op i Aarhus

Padel Star er nyeste skud på padeltenniscenter-stammen. Tidligere professionel badmintonspiller kører den daglige drift

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport På Axel Kiers Vej 13 i Højbjerg har et nyt padelcenter set dagens lys i forlængelse af Cars-lokaler på samme adresse.

Morten Bødskov er administrerende direktør for foretagendet, som drives sammen med Morten Brødbæk og Erik Rasmussen. Sidstnævnte ejer også Cars.dk, mens Morten Brødbæk har spillet elitebadminton i Højbjerg i mange år sammen med Morten Bødskov.

"Så vidt jeg ved, er vi det første padeltenniscenter i Danmark, der kører bemanding i hele vores åbningstid, som er fra klokken 6 til 23 på hverdage og klokken 8 til 22 i weekenderne. Det gør vi for at være med til at give en personlig og social atmosfære, hvor man har lyst til at hænge ud, efter man har spillet," forklarer han og nævner der er seks timeansatte i centret.

"Padeltennis er simpelthen bare så hylemorsomt. Jeg elsker det og spiller det selv hele tiden. Sportsgrenen har en 'fun factor', som andre sportsgrene ikke har med mulighed for længere dueller. Og så er det forholdsvist let at komme i gang og ikke lige så hårdt for kroppen som andre sportsgrene. Man behøver ikke spille det hver dag for at blive god," lyder det fra den 29-årige administrerende direktør og daglige leder.

Vokser hurtigt

Han peger selv på, at padeltennis er verdens hurtigst voksende sportsgren.

"I Spanien, som har en stolt tennistradition, er der fire millioner padeltennisspillere, mens der er en million, som dyrker tennis. Vi tror på, at det samme sker i Danmark, fordi vi allerede nu kan mærke en høj efterspørgsel. Så vores plan er, at vi vil videre med Padel Star og gøre det til en kæde med flere centre. Både her i Aarhus Kommune, men også i andre danske byer. Jeg er slet ikke i tvivl om, at enhver by med respekt for sig selv i nær fremtid har et padeltenniscenter," fastslår Morten Bødskov, som tidligere har dyrket badminton på professionelt plan.

Her i Danmark begyndte padeltenniscentrene ifølge Morten Bødskov at skyde op for to år siden.

I 2018 var der 32 baner, året efter 90 og i løbet af i år vil der være 200 baner.

I Højbjerg er der fire baner.

At der er en stor interesse for sportsgrenen, vidner navnet også om, fordi der er reserveret en del domænenavne med padel, fortæller Morten Bødskov.

"Det har taget en del tid at finde på vores navn, og idéen bag Padel Star- navnet er, at det skal signalere noget lækkert, uden det bliver for eksklusivt og stadig hyggeligt. Sådan lidt en stjerne-agtig måde at gøre tingene på," siger han.

Fakta

Padeltennis

  • Er en kombination mellem tennis og squash, og bliver spillet på en lukket bane med glasbander med fire spillere
  • Opfundet i Mexico og er den anden største sportsgren i Spanien efter fodbold
  • Der spilles på en bane på 10 x 20 meter med net i midten og bag- og sidevægge. Der spilles altid double og efter pointsystemet i tennis. Bolden er som i tennis, bare med lidt mindre tryk. Ketsjeren er et hårdt bat med lufthuller i

Publiceret 09 August 2020 10:00