Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Corona har ramt aarhusianske folkeskoler

Elever i 0. og 1. klasse på Skjoldhøjskolen og Sødalskolen har fået udsat skolestart. Århus Lærerforening er bekymret.

Af
ESBEN LARSEN MIKKELSEN

JP AARHUS

Børn på Skjoldhøjskolen og Sødalskolen i Brabrand har fået konstateret corona.

Det oplyser skolernes ledere, og smitten har fået skolerne til at udsætte skolestart for elever i de mindste klasser.

På Skjoldhøjskolen er et barn i 0. klasse smittet, mens det på Sødalskolen drejer sig om to elever i 1. klasse, en elev i 8. klasse og en medarbejder på skolen.

Henrik Schou, skoleleder på Skjoldhøjskolen, forklarer i en facebookvideo, at man har brugt weekenden på at finde ud af, hvem den smittede elev har været i kontakt med.

Der er skrevet til alle berørte forældre, som opfordres til at få foretaget en coronatest og gå i isolation, indtil testresultatet foreligger.

"Jeg har besluttet at udsætte skolestart for 0. klasserne til på torsdag," siger Henrik Schou i en video.

De elever, som ikke har været i SFO i sidste uge, må gerne møde op i SFO’en mandag morgen. Ifølge TV2 Østjylland er også 11 medarbejdere på Skjoldhøjskolen blevet bedt om at blive hjemme, indtil de har et negativt testsvar.

På Sødalskolen er skolestarten udsat til torsdag for alle elever i 0. og 1. klasse. Ca. 30 elever er blevet bedt om at blive testet, før de kommer i skole igen.

"Afhængig af personalesituationen og hvor hurtig voi får svar på deres test kan vi ende med at lave fjernundervisning til de ældste klasser. Måske til på onsdag," udtaler en skolerepræsentant i en facebookvideo.

I en pressemeddelse udtrykker Aarhus Lærerforening stor bekymring for skolestart på mandag.

"Den alvorlige udvikling med et stigende antal smittede i Aarhus Kommune har fået myndighederne til at genindføre og skærpe flere lokale Covid-19-restriktioner. Det undrer Århus Lærerforening, at de nuværende retningslinjer, som de aarhusianske skoler starter op under på mandag, vurderes tilstrækkelige," skriver formand Jesper Skorstengaard.

Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer for grundskolerne har blev den 1. august 2020 ændret til et fokus på mere normalisering af skolernes opgaver og organisering. Det bekymrer Århus Lærerforening.

"Foreningen har de seneste uger modtaget mange henvendelser fra bekymrede lærere, der er usikre på, om deres arbejdsplads har tilstrækkeligt fokus på smitteforebyggelse. Skolernes rolle i forbindelse med at få kontrol over smittespredningen i Aarhus skal være mere tydelig, så medarbejdere kan lykkes med kerneopgaven uden at være bange for øge risikoen for yderligere smittespredning," skriver formanden.

Lærerforeningen opfordrer til, at elever i de næste 14 dage vender tilbage til en organisering af skolen, hvor eksempelvis 0.-5. klasse møder på skolen under de tidligere sundhedsfaglige retningslinjer med fokus på smitteforebyggelse, hygiejne, udeundervisning, små hold osv. Mens de ældste elever primært undervises virtuelt med mulighed for fremmøde, hvis f.eks. afstandskrav tillader det.

Publiceret 09 August 2020 14:26