Jess Juul Hansen med en pakke særdeles velduftende pibetobak fra slutningen af 1960'erne.

Jess Juul Hansen med en pakke særdeles velduftende pibetobak fra slutningen af 1960'erne.

Utroligt fund:

Garage gemte på 30.000 velbevarede danske cigarer fra 60'erne

De over 30.000 velbevarede danske cigarer fra sidst i 60'erne suppleres af pibetobak og cigaretter

Af
Claus Sonne

Vinhandlerne fra VINOBLE & Vinspecialisten i Skanderborg har fundet en vaskeægte 'Indiana Jones skat', der består at over 30.000 velbevarede danske cigarer fra sidst i 60'erne - samt pibetobak, cigaretter og andet i den boldgade.

En købmand fra Kalundborg valgte først i 1970’erne at opmagasinere dele af varelageret fra købmandsforretningen i sin private garage. Uvis af hvilken grund blev det aldrig solgt og er blevet bevaret i fin stand frem til i dag. Det hørte Jess Juul Hansen, der ejer Vinonble i Skanderborg, om, og ved et besøg i Kalunderborg erhvervede han rub og stub af den store samling.

Se flere fotos af cigarsamlingen herunder:

"Jeg er måske lidt skør," griner han og fortæller, at de udvalgte cigarer, han hidtil har testet, sagtens kan ryges. De er endda rigtig gode. Mange af cigarerne er i forseglede originale trækasser og i fantastisk stand, og cigar-connaisseurs ved, at cigarer lagrer og modner som fin årgangsvin," fortæller Jess Juul Hansen i baglokalet, hvor der har været gang i sorteringen af de store sortiment, der tæller et større hav af forskellige mærker.

"Cigarerne er produceret på gamle hæderkronede danske cigarfabrikker, som for de flestes vedkommende lukkede først i 70'erne. Der er altså tale om cigarer, som ikke længere produceres," lyder det.

Jess Juul Hansen viser rundt, som var det juleaften. Og det et reelt også, hvis man er til cigarer.

"Der er ingen tvivl om, at det her er noget, der er interesse for. Vi kan i vores butik notere et stigende salgs af cigarer," fortæller Jess Juul Hansen.

Cigarer og resten af godset sættes til salg 17. august fra kl. 10 i butikken på Adelgade i Skanderborg. Inden da, har Den Gamle By i Aarhus dog været forbi og kigget efter emner til sit museum, der viser livet i 1974.

Se mere på VINOBLE & Vinspecialistens facebookside.

Publiceret 08 August 2020 12:25