Foto:

Foto: Ernst van Norde/ Ritzau Scanpix

Stor mangel på mundbind i Aarhus

Flere apoteker og butikker har ikke flere mundbind tilbage

Af
Jonas Wrede Hansen

Skal man med offentlig transport i Aarhus, er det et krav at bære mundbind, og ved corona-pressemødet torsdag formiddag opfordrede borgmester Jacob Bundsgaard (S) aarhusianerne til at bære mundbind, når man færdes i områder med mange mennesker. Det er selvfølgelig for at undgå yderligere smittespredning med covid-19, men der er bare et stort problem i byen: Det er nærmest umuligt at opdrive mundbind.

Flere apoteker og butikker melder således udsolgt, skriver B.T., der lørdag morgen blandt andet var forbi Sct. Lukas Apotek på Frederiks Allé i det centrale Aarhus.

"Vi fik udsolgt allerede i går. Vi havde håbet på at få nye i dag, men der var ikke nogen med de varer, vi modtog fra grossisten i morges," siger farmakonom Anwar Safi til mediet.

Også Løvbjerg på Trøjborg i det nordlige Aarhus har været nødt til at melde udsolgt. På Facebook beklager supermarkedet, at man ikke kan levere de mundbind, som folk ellers havde bestilt. Årsagen er, at de mundbind, butikken havde fået fra leverandøren, ikke lever op til de nødvendige godkendelser. Løvbjerg forventer først at få flere mundbind i næste uge, oplyses det på Facebook.

Publiceret 08 August 2020 13:16