Bente Madsen

Bente Madsen

Præsteklumme: Ikke en rolig dag!

Af
sognepræst Bente Madsen

Harlev-Framlev

præsteklumme På søndag skal vi høre en lignelse, som de færreste kender. Jesus siger: Bed, og bliv ved med at bede, bliv ikke træt! Og så fortæller han lignelsen om en dommer, der er kynisk og ligeglad med både Gud og mennesker. En besværlig kvinde bliver ved og ved med at løbe ham på dørene, for at han skal hjælpe hende med at få sin ret, og han giver sig langt om længe, for som han siger "Ellers kommer hun vel og slår mig i ansigtet." Skulle Gud, som ikke er ligeglad, da ikke komme os til hjælp? Snart!

Lignelsen får os til at trække på smilebåndet. Vær bare irriterende! Vi er født til barnekår hos Gud. Vi skal ikke belægge vores ord og gøre os fortjent og svare enhver sit og rydde op i skyldbunkerne, før vi kan nærme os. Akkurat som børn ikke undskylder og beder om lov til at forstyrre forældrenes nattesøvn for at få mad og kærlighed ad libitum. De gør det bare. Larmer og rækker armene i vejret i sikker forvisning om at blive taget op. I ubetinget tillid.

Det er, hvad Lars Busk Sørensen gør i dette digt fra digtsamlingen 'til Gud' (gengivet i uddrag)

Her på kanten af kloden, en af solsystemets mindste/i et hjørne af den galakse, vi kalder Mælkevejen/én af milliarder andre mælkeveje,/sidder et støvkorn og taler til dig,/overbevist om at have evighedsværdi for dig.

Det må have været en særlig dag/-mens du opdaterede din skabelse –/da en af dine frembringelser begyndte at tale til dig./Det må have været en stolt dag/-den sidste ubekymrede –/da han pludselig rejste sig op/vendt mod verdensrummet for at se sin skabers ansigt/og sagde:/Fader vor …./Og siden har du aldrig haft/en rolig dag./Bed og blive ved med at bede. Bliv ikke træt. Gud giver sig! Sådan er det, når man er blevet nogens Far.

Publiceret 08 August 2020 06:00