Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Krav om mundbind i al offentlig transport i Aarhus

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) indfører krav om mundbind i al offentlig transport i Aarhus

Aarhus har de seneste dage været særlig ramt af covid-19. Alene denne uge er der registreret 150 smittede i Aarhus Kommune, og det får nu sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at indføre et krav om mundbind i al offentlig transport i Aarhus. Det sker som en del af en række tiltag, der skal få smittespredningen under kontrol, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Udviklingen i Aarhus Kommune kalder på konsekvent handling. Derfor sætter vi massivt ind med lokale tiltag, så udviklingen kan vendes. Der er tale om en målrettet lokal indsats, og jeg opfordrer alle i Aarhus til at følge anbefalingerne,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Statens Serum Institut vurderer, at situationen i Aarhus er bekymrende, fordi der er tegn på mange mindre, geografisk spredte udbrud.

”Der er i øjeblikket øget spredning af COVID-19 i samfundet. Særligt i Aarhus er der grund til bekymring og yderste agtpågivenhed hos alle. Udviklingen gør, at der nu iværksættes yderligere tiltag, så udbruddet i hele kommunen kommer under kontrol. Det er altså lige nu, i dag, at vi alle skal tage ansvar og tilpasse vores adfærd til den alvorlige situation, vi står i,” siger overlæge Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, i pressemeddelelsen.

Fredag indfører Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med Aarhus Kommune ti yderligere tiltag, som er vurderet nødvendige i indsatsen for at få udbruddet i Aarhus under kontrol. Tiltagene vil foreløbigt gælde de næste 14 dage.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), har desuden en kraftig opfordring til aarhusianerne:

”Det er nu, det gælder! Situationen med det stigende smittetryk i Aarhus er særdeles alvorlig og kræver opmærksomhed og handling fra os alle. Jeg skal derfor opfordre til, at alle borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.v. følger de nye anvisninger og anbefalinger, vi har aftalt med de statslige myndigheder. Enhver har et ansvar i kampen mod corona-epidemien. Kun ved en stærk, fælles indsats kan vi begrænse smitten!”

jwh

Fakta

Tiltagene er:

  • Krav om brug af mundbind i forbindelse med kollektiv transport
  • Opfordring til at undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige
  • Opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang
  • Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb
  • Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet
  • Opfordring til at følge Sundhedsstyrelsen gode råd for afholdelse af private fester
  • Anbefaling om, at fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage
  • Anbefaling om, at ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for egentlig studiestart på videregående uddannelser aflyses eller udskydes
  • Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs
  • Massiv informationsindsats målrettet borgerne i Aarhus.

Kilde: Aarhus Kommune

Publiceret 07 August 2020 14:04