Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV).

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV). Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix

Rådmand viede kulturudvalgsformand, men afviser ansvar:

"Det blander jeg mig ikke i"

Rabih Azad-Ahmad (RV) mener ikke, at han skulle have overvejet, om det var efter bogen, da han viede kulturudvalgsformanden

Af
Danni Paulsen

Dansk Folkepartis Knud N. Mathiesen mener, at kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad har et lige så stort ansvar som udvalgsformand Steen Bording Andersen i sagen om vielsen på toppen af ARoS.

”Rådmanden burde have været meget klogere,” tordner byrådsmedlemmet.

Men det er Rabih Azad-Ahmad slet ikke enig i.

”Når jeg vier folk, er det altid deres opgave at sikre, at formalia og myndighedsgodkendelser er på plads. Det er uanset, om det er politikere eller privatpersoner. Jeg undersøger ikke, om tingene er, som de skal være. Det skal de sørge for, og det her er en aftale lavet mellem Steen Bording Andersen og Erlend (Øyersten, red.). Ikke mig. Det er et mellemværende mellem dem, hvordan aftalen er kommet i stand. Det vil jeg ikke blande mig i. Det ville også være mærkeligt, hvis jeg pludselig blandede mig mere i noget, bare fordi der er tale om en politiker.”

Så du overvejede slet ikke, at det ikke så godt ud?

”Jeg tænker, når han har fået lov at blive viet, så er det nok, fordi ARoS har sagt god for det. Det må ARoS svare på.”

Du er kulturrådmand og vidste godt, at museet var lukket for offentligheden på det her tidspunkt. Du må da have haft en idé om, at det ser underligt ud, at kulturudvalgsformanden bliver gift på ARoS, når ingen andre kan få adgang?

”Jeg ved jo ikke, om ARoS har givet andre private lov. Det undersøger jeg jo ikke. Når Steen beder om at blive viet, gør han det som borger i Aarhus. Jeg behandler ham på præcis samme måde som en hvilken som helst anden, der gerne vil vies.”

Jeg spørger ikke til, om du ikke undersøger alt muligt, men om det kan passe, at du som kulturrådmand ikke studsede over det?

”Jo, hvis det var foregået et sted, jeg havde ansvar for, men ARoS er en selvejende institution…”

Kan du så nu se, at det måske ikke ser så godt ud?

”Jeg holder fast i, at alle mennesker skal behandles ens. Det vil jeg altid stå fast på, og det er også tilfældet her. Jeg kan jo ikke vide, at de ikke har givet andre tilladelse.”

Når du får at vide, at kulturudvalgsformanden tilsyneladende har haft noget at gøre med et af byens største museer, som er i strid med reglerne for gaver/bestikkelse, hvad tænker du så om det?

”Jeg ved ikke, om det er rigtigt. Det kan jeg ikke forholde mig til. Jeg siger, at alle mennesker skal behandles ens, og ingen skal favoriseres på grund af deres job. Hvad der er i dette konkrete tilfælde, må ARoS og Steen svare på.”

Publiceret 05 August 2020 08:30