Knud N. Mathiesen. Foto: Aarhus Kommune

Knud N. Mathiesen. Foto: Aarhus Kommune

DF om vielse på ARoS:

"De er gået langt over stregen"

Dansk Folkeparti langer også ud efter rådmand Rabih Azad-Ahmad

Af
Danni Paulsen

Hos den politiske opposition er der delte meninger om, at en af de store profiler i det borgmesterbærende parti fik en "særlig tilladelse" til at blive viet på toppen af ARoS under corona-nedlukningen.

Venstres Hans Skou, som sidder i kulturudvalget sammen med formand Steen Bording Andersen, er ikke meget for at kommentere sagen om vielsen, da han ikke kender detaljerne.

"Men jeg har dog en forventning om, at vi politikere går foran og er rollemodeller, og derfor skal vi også stå på mål for, hvad vi gør. Om det er ARoS, rådmanden eller Steen B. Andersen er ligegyldigt. Lovgivningen gælder for alle, uanset om man er politiker eller ej. Hvis der er en sag, må det være en sag mellem ARoS, Steen Bording Andersen og Rabih Azad-Ahmad," siger han.

Hos Dansk Folkeparti er udmeldingen noget mere markant.

"Det er meget enkelt. Er der kun givet tilladelse til Steen Bording Andersen, fordi han har været kulturudvalgsformand, så er det et problem. Og har ARoS haft bagtanken, at det fremover vil blive lettere at få skruet op for det kommunale tilskud, så er vi ude i noget rigtig grimt," lyder det fra Knud N. Mathiesen, som mener, at også rådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) og ARoS er på tynd is.

"Etisk og moralsk er både rådmanden og Steen Bording Andersen gået langt over stregen, men det er ARoS i særdeleshed også. De skulle have sagt, at de ikke bare kan gøre det, fordi der er tale om kulturpolitikere."

Hvorfor mener du, at rådmanden har et ansvar?

"I min verden er der ingen forskel. Rabih er kulturrådmand. Han skulle have sagt, at han slet ikke kunne gå med til det. ARoS er lukket ned for alle andre, og vi giver tilskud. Så kan vi ikke have, at et byrådsmedlem kan blive viet på ARoS. Han er lige så meget indblandet som Steen og burde have været meget klogere og sagt, at det ikke går. Men som kulturudvalgsformand burde Steen Bording Andersen også have vidst bedre. Vi kender alle de her regler, og det er noget, vi har talt om," fastslår Knud N. Mathiesen.

Publiceret 05 August 2020 08:30