Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Somaliske foreninger i Aarhus: ”Vi fik et chok"

AarhuSomali vil hjælpe med en forklaring på det store antal smittede med somalisk baggrund i Aarhus

Statens Serum Institut (SSI) kan onsdag oplyse, at 61 af sidste uges 78 nye corona-smittetilfælde i Aarhus Kommune har somalisk baggrund. Det høje antal kommer som et chok for AarhuSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus.

”Vi fik et chok, da vi hørte om den udbredte smitte blandt somaliere i Aarhus. Det er meget bekymrende," siger talsmand Abdirahman M. Iidle i en pressemeddelelse.

AarhuSomali oplyser, at man vil hjælpe myndighederne med at finde ud af årsagen til det høje smittetal blandt personer med somalisk baggrund i Aarhus. Talsmanden erkender dog, at det er svært at finde en umiddelbar forklaring på det.

”Familier med somalisk baggrund har været i Tivoli Friheden, Djurs Sommerland og Legeland i løbet af juli. Men det har mange familier med anden baggrund jo også været,” siger Abdirahman M. Iidle i pressemeddelelsen.

Han peger på, at folk med somalisk baggrund ofte arbejder i udsatte jobs som sosu'er, bus- og taxachauffører og med rengøring, hvor man ofte er i kontakt med mange mennesker, som en mulig forklaringen på smittespredningen. En anden del af forklaringen kan også være, at somaliere bor i store familier, og at man dermed er tæt sammen.

”Vi tager det meget alvorligt, og vi vil reagere hurtigt på situationen,” siger Abdirahman M. Iidle i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 05 August 2020 09:12