Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Besøg på plejehjem i Aarhus skal igen foregå udendørs efter stigende smittetal

Aarhus Kommune indfører besøgsrestriktioner på plejehjem og sociale institutioner, oplyser Aarhus Kommunes stadsdirektør

Af
ESBEN LARSEN MIKKELSEN

JP AARHUS

Efter weekendens stigning i smittetallene i Aarhus bliver der nu indført restriktioner på kommunens plejehjem og sociale institutioner. Alle besøg skal fremover foregå udendørs, medmindre der er tale om særlige tilfælde eller kritisk sygdom. Derudover skal alle kommunale medarbejdere testet for covid-19 hver 14. dag.

Det sker som følge af, at Aarhus har ramt den nationalt fastsatte grænse for 20 smittede for hver 100.000 indbygger, og at der derfor er tale om en såkaldt ”rød” kommune.

"Det er bekymrende, at smitten stiger så meget. Derfor handler vi med det samme. Vi er måske kommet til et sted, hvor vi alle sammen ikke mener, at vi behøver at snakke om corona hver dag. Men det skal vi igen," siger stadsdirektør i Aarhus Kommune, Niels Højberg.

Han sad for bordenden, da samtlige kommunaldirektører, beredskabschefen i Østjyllands Brandvæsen og en medarbejder fra Styrelsen for Patientsikkerhed tidligere tirsdag holdt møde om situationen i Aarhus.

Hen over weekenden blev 50 personer konstateret smittet i Aarhus ud af 207 på landsplan. Når smittetallet igen når under 20 for hver 100.000 borger, ophæves besøgsrestriktionerne.

Publiceret 04 August 2020 14:41