Foto:

Foto: Lars Kruse / AU Foto

Efter stort arrangement:

Flere studerende på Aarhus Universitet smittet med Covid-19

Fem statskundskabsstuderende på Aarhus Universitet er blevet testet positiv for Covid-19

Af
Jonas Wrede Hansen

Godt 80 statskundskabsstuderende var forrige weekend samlet til et stort arrangement på Aarhus Universitet som forberedelse til den kommende studiestart, hvor de skal være tutorer for de nye studerende. Mandag viser det sig, at flere af de deltagende er smittet med Covid-19. Det bekræfter institutleder Peter Munk Christiansen overfor Lokalavisen Aarhus.

"Vi har fået at vide i dag, at der er fem i gruppen, der er testet positiv. Syv af de studerende ved arrangementet mangler fortsat at blive testet," fortæller han.

Universitetet blev opmærksom på smitten i sidste uge, da en kvindelig studerende var blevet testet positiv. Hun fik ifølge Lokalavisen Aarhus' oplysninger symptomer onsdag i sidste uge og blev testet dagen efter. I fredags fik hun svaret, at hun var positiv, og derefter blev der givet besked til universitetet.

"Lige så snart det kom frem, at hun var testet positiv, bad vi om at få alle tutorerne testet, og vi aflyste det arrangement, der skulle have været i den forgange weekend," fortæller institutlederen og fortsætter:

"Hvor personen har fået sin smitte fra, ved jeg ikke. Men jeg ved bare, at den ansvarlige har grebet ind, så hurtigt, som det overhovedet var muligt."

Ekstra rengøring på universitetet

Det store arrangement forrige weekend blev blandt andet afholdt inde i universitetets bygninger, hvor de smittede altså derfor har opholdt sig.

"De lokaler bliver ekstra rengjort, og det er sat i værk," fortæller Peter Munk Christiansen, der desuden oplyser, at universitetet var bekendt med det store arrangement.

"Det blev afholdt inden for reglerne," tilføjer han.

Om en måneds tid er der studiestart, hvor der er planlagt flere arrangementer med de nye studerende. Institutlederen ved dog endnu ikke, hvad de fem Covid-19-tilfælde får af konsekvenser.

"Det er simpelthen for tidligt at sige noget om. Men det er klart, at det er da et lille vink om, at vi skal være meget opmærksomme på, hvad der sker her. Men hvad konsekvenserne er, kan jeg simpelthen ikke sige noget om endnu."

Publiceret 03 August 2020 16:05