Morten Sandberg var socialpædagog i 25 år, indtil han for fire et halvt år siden besluttede sig for at blive cykelmekaniker.

Morten Sandberg var socialpædagog i 25 år, indtil han for fire et halvt år siden besluttede sig for at blive cykelmekaniker. Foto: Anders Michaelsen

Omvandrende cykelmekaniker har slået sig ned i Stavtrup

Morten Sandberg har kørt Aarhus tynd for at reparere cykler. Nu er det dog blevet tid til at falde til ro med en mere fast adresse i Stavtrup. Ture rundt i byen slipper han dog ikke helt endnu

Af
Anders Michaelsen

Forretning Det vakte en vis glæde på den lokale Facebook-gruppe, da Morten Sandberg lavede et opslag, der kunne berette om, at han åbner sit cykelværksted op i Stavtrup.

3.august er åbningsdagen for den omvandrende cykelsmed, der nu har valgt at falde til ro med mere faste rammer på Ormslevsvej 271, hvor der også før har været cykelforretning ved siden af den lokale Fakta.

Det har ellers været et mekanikerliv på farten de sidste fire et halvt år for Morten Sandberg, der har kørt kommunen tynd, når han har insisteret på at komme ud til cykel-nødlidende aarhusianere. Men nu synes hovedpersonen selv, han har nået en alder, hvor han gerne vil trække stikket, når han kommer hjem.

"Jeg har brugt rigtig meget tid om aftenen på at koordinere næste dag og bestillinger. Om dagen har jeg jo været ude og lave cykler, og når jeg er kommet hjem, har det været noget med at spise aftensmad og så ind og arbejde igen," fortæller Morten Sandberg.

"Jeg håber med en mere fast base, at så har jeg fri, når jeg har fri."

Overfaldet i Hjortshøj

I det omfang det kan lade sig gøre, vil Morten Sandberg dog ikke helt slippe ordningen med at køre ud til aarhusianere med flade dæk og gear, der ikke virker.

"Jeg har oplevet rigtig meget positivt ved at køre rundt i byen. Det er alsidigt, man kommer rundt og ser byen, og folk spørger, om man ikke skal have en kop kaffe. Man kommer jo ud på folks arbejdsplads eller deres hjem, så det en helt anden måde at møde folk på," fortæller han.

Her har den autodidakte mekaniker stadig en aftale med Skejby Sygehus, hvor han tager ud og fikser medarbejdernes cykler, mens de er på arbejde, og så holder Morten Sandberg også fast i at komme ud til en anden cykelglad del af byen.

"Jeg har holdt fast i at komme ud til Hjortshøj hver mandag, fordi jeg nærmest er blevet overfaldet af kunder der. Nogle gange, når jeg er kommet derud klokken et om eftermiddagen, har der stået seks klar med deres cykler, og så er det bare væltet ind med reparationer op ad dagen. Nogle gange er jeg først kommet hjem klokken otte om aftenen," fortæller han.

Folk bakker op lokalt

De sidste mange dage har travlheden for Morten Sandberg dog primært gået med at gøre den nye forretning klar, hvor cykelmekanikeren med de fynske aner glæder sig over sin nye faste adresse.

"Jeg tænker placeringen her i Stavtrup er langt bedre end at starte en cykelforretning op inde i midtbyen, fordi der er så stor konkurrence derinde. Der er et stort opland her, og folk vil gerne bakke det lokale op, så jeg ser et godt potentiale her," siger Morten Sandberg.

Er potentialet 'for' godt, kan det dog betyde et farvel til de lokale besøg rundt i Aarhus med den hvide kassevogn.

"Hvis jeg får sindssygt travlt, så kan det godt være, jeg kaster håndklædet i ringen i forhold til at køre ud til folk. Det skal jo stadig være sjovt. Men indtil da, så kører vi ud og ordner de cykler, der er," fastslår Morten Sandberg.

Publiceret 01 August 2020 07:00