Foto: AGF

AGF i Europa: Med helt specielle regler - få overblikket her: AC Milan kan vente

Der venter AGF europæiske kampe efter sommerferien - men med helt særlige regler. Få overblikket her.

Det er efterhånden længe siden UEFA-flaget var hejst over Ceres Park, og glæden over onsdagens kvalifikation til europæisk fodbold var da også stor på lægterne og i omklædningsrummet.

Men desværre, så bliver AGFs comeback til Europa også præget af corona, der har påvirket fodbolden på mange måder i de senere måneder. Og det fortsætter altså også, når det hedder europæisk fodbold.

Først og fremmest bliver det (som det er nu) ikke muligt at invitere tilskuere til kampene, da europæiske kampe skal spilles for lukkede døre - selv om vi altså her til lands har haft tilskuere til fodbold, hedder det på AGFs hjemmeside.

Derudover så betyder corona også, at Europa League-kvalifikationen i denne sæson afvikles på en særlig måde. Der spilles nemlig ikke som normalt to kampe - ude og hjemme - men én kamp hvor hjemmeholdet findes ved lodtrækning.

Lodtrækningen til den første kvalifikationsrunde finder sted den 10. august. Her bliver AGF sandsynligvis seedet og kan trække mange forskellige modstandere, som for eksempel Levadia Tallinn fra Estland, HB Torshavn fra Færøerne, Inter Turku fra Finland og Derry City fra Irland.

Skulle AGF være så dygtige, at gå videre til runden efter kan der vente en noget mere velkendt modstander, da hold som AC Milan, Vfl Wolfsburg, Wolverhampton og Malmö FF er med i puljen på det tidspunkt. Disse kampe spilles den 17. september. Men først gælder det altså en kamp den 27. august. Hvor og mod hvem afgøres den 10. august.

AGF deltog senest i Europa League-kvalifikationen i 2012, hvor vi mødte Dila Gori fra Georgien.

(Kilde: AGFs hjemmeside)

Publiceret 01 August 2020 12:41