Dette skilt bliver snart skiftet ud, så der ikke er stavefejl i. Der skal nemlig ikke være noget h i Margrethe.

Dette skilt bliver snart skiftet ud, så der ikke er stavefejl i. Der skal nemlig ikke være noget h i Margrethe. Foto: Anders Michaelsen

Kræver nye vejskilte:

Kan du se fejlen?

Lone Hindø (S) har opfordret Teknik og Miljø til at rette Dronning Margrethes Vej. Rådmand Bünyamin Simsek (V) lover at handle hurtigt

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

fejl Det der med navne kan være svært - skal der for eksempel være et h i Margrethe, eller skal der ikke?

Hos vores nuværende dronning er der et h, men det var der ikke hos Margrete den første.

I Aarhus har vi en vej, der er opkaldt efter den første Margrete, og her har der sneget sig et h ind i navnet.

Byrådspolitiker Lone Hindø (S) har på vegne af en borger skrevet til Teknik og Miljø for at gøre opmærksom på, at Dronning Margrethes Vej er stavet forkert på skiltene og digitalt.

"Vores gadenavne er vigtige, og især de historiske navne skal være i orden. Jeg tror, der er mange, der synes, det er dumt og noget pjat, men historiske ting er vigtige. Et dronningenavn skal ganske enkelt være stavet korrekt," siger Lone Hindø, der gennem mange år har været interesseret i byens navne, og at der blandt andet også kom flere kvindelige vejnavne til Aarhus.

Historien er vigtig

Hun mener, at det er vigtigt, at vi bevarer historien korrekt. Det er ikke første gang, der er fejl i et vejnavn i Aarhus. For en del år siden stod der Otto Ruds Gade, men det blev ændret til det korrekte Otte Ruds Gade. Sidste år var den gal ude i Brabrand, hvor der på et skilt stod Branbrand.

"Vi er alle sammen et led i en kæde, og der lever folk både før og efter os. Det er vigtigt, at de, vejnavne vi har, er korrekte. Jeg tænker ikke økonomi i den her sammenhæng. Hvis det er et problem med pengene, så kan man starte med at rette det digitalt og så skifte skiltene ud, når de er slidte," siger Lone Hindø.

Men den går ikke hos rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V).

"Det navn skal selvfølgelig rettes, og det bliver det hurtigst muligt. Det er en økonomisk størrelsesorden, der ikke er ret stor, og vi skal ikke vente på, at skiltene bliver slidte, så det skal naturligvis ændres nu. Jeg er fuldstændig enig med Lone Hindø i, at den slags skal være korrekt. Jeg ved ikke, hvornår skiltene er blevet sat op med fejl på, og jeg ved heller ikke, hvad der er årsag til fejlen, men uanset hvad, så skal den rettes," konstaterer Simsek.

Selv om han har sommerferie, så er han på sagen, og han lover, at skiltene hurtigst muligt bliver skiftet ud med Dronning Margretes Vej.

Publiceret 31 July 2020 14:00