Foto:

Foto: Peter Klint/Ritzau Scanpix

Fagforeningsformand:

Træk dig, Jette Skive

Sektorformand i FOA bad under tv-udsendelse rådmand Jette Skive (DF) om at trække sig

"Hvis man peger rundt på alle omkring sig længe nok, så er der til sidst ikke flere at pege på. Lige nu peger vi på Jette Skive, og jeg har da en forventning om, at hun stiller sig op i jobkøen sammen med FOA's medlemmer efter den her udsendelse."

Den harske udtalelse faldt under en særlig nyhedsudsendelse på TV2 torsdag, som blev sendt efter, at dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden' blev vist.

Her kunne seerne blandt andet se skjulte optagelser fra en dement kvindes bolig på Kongsgården. Optagelserne dokumenterede et omfattende omsorgssvigt.

Manden bag udtalelsen i den efterfølgende nyhedsudsendelse og debat var Torben Klitmøller, sektorformand i fagforeningen FOA.

Han mener, at rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus, Jette Skive (DF), bør trække sig fra sin post efter afsløringerne.

"Man har overhørt klager over forholdene på Kongsgården fra de pårørende, personalet og lederne. Samtidig har man ikke prioriteret ældreområdet og sparret, og man har fyret nogle af dem, der har forsøgt at afhjælpe problemet," lød det fra Torben Klitmøller, som har måttet konstatere, at sagen har haft konsekvenser for 13 ansatte på Kongsgården.

Heraf er fem blevet flyttet, en er bortvist, en har opsagt sin stilling, en er selv stoppet, og to er sendt til kompetenceudvikling.

Samtidig har Jette Skive bebudet markante omstruktureringer i kommunens hjemmepleje, og hun lod forstå, at hun ingen intentioner har om at takke af.

"Så er jeg nødt til at spørge Torben, hvad har FOA gjort? FOA har stukket hovedet i buske. FOA har ikke henvendt sig direkte til mig og sagt, at medlemmerne klager. Så det har jeg ikke vist noget om. Så Torben, det der, det er at gå til håndvasken og vaske hænder. Den kører vi ikke på," lød replikken fra Jette Skive, som på spørgsmålet om, hvorvidt hun har tænkt sig at trække sig, svarede:

"Aldrig nogensinde. Jeg stiller ikke op i den jobkø med dem, som jeg har sagt farvel til, som ikke egnede sig til at være i dette system," sagde hun i TV2-debatten.

dp

Publiceret 31 July 2020 08:40