Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Pizza Hytten genåbner med glad smiley

Restauranten i Guldsmedgade blev tvangslukket efter flueplage. Nu er fluerne væk, og der er rettet misvisende markedsføring

Restauranten Pizza Hytten i Guldsmedgade er igen åben. Denne gang med en smiley, der smiler, og ingen anmærkninger fra Fødevarestyrelsen.

I sidste uge tvangslukkede Pizza Hytten, efter at Fødevarestyrelsen under et besøg fandt en sand flueplage og vurderede, at forholdet var uhygiejnisk, og at der var fare for fødevaresikkerheden.

Siden har Pizza Hytten haft travlt med at komme bananfluerne til livs, og det er lykkedes, siden styrelsen har tilladt restauranten at åbne igen.

I en pressemeddelelse forklarer Pizza Hytten, at bananfluerne kom fra tomme pantflasker i baglokalet. Den har nu lavet en ordning, så tomme flasker og dåser bliver afhentet oftere, end det hidtil har været tilfældet.

Pizzeriaet fik også kritik fra Fødevarestyrelsen for sin markedsføring. Blandt andet hæver dejen ikke altid i 72 timer, og pizzaerne består ikke udelukkende af italienske råvarer, selv om det har fremgået af pizzakædens markedsføring.

Pizza Hytten vil »fremadrettet skrive, at et udvalg af de råvarer vi bruger er italienske«, ligesom den vil ændre formuleringen om dejens hævetid til »op til 72 timer«, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

JP Aarhus

Publiceret 31 July 2020 11:48