Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Medarbejder på aarhusiansk plejecenter smittet med coronavirus

Alle borgere på centeret er sendt i hjemmekarantæne

Tirsdag aften er der er konstateret coronavirus hos en enkelt medarbejder på Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby, der drives af det private omsorgsselskab

Det skriver Forenede Care, som driver plejecenteret, der har 80 beboere, 85 fastansatte og 30 afløsere.

Medarbejderen har været uden symptomer og er blevet testet i forbindelse med påvist smitte i nærmeste familie. Medarbejderen er nu i hjemmekarantæne.

Ifølge Forenede Care har den ansatte kun arbejdet på én afdeling på Bøgeskovhus, og der er ikke sygdomstegn hos nogle af de borgere, som medarbejderen har været i kontakt med.

Dog er alle borgerne i afdelingen nu i hjemmekarantæne i deres egen bolig og vil blive testet i dag, onsdag. Borgerne tilses og plejes af sosu-personale og sygeplejersker, der bruger værnemidler.

"Lige nu pågår opsporing og tests af alle medarbejdere, der potentielt kan have været i nærheden af den smittede. Vi har fortsat massivt fokus på håndhygiejne, afspritning og holder øje med eventuelle sygdomstegn hos resten af medarbejderne og borgeren på Bøgeskovhus. Desuden bliver alle øvrige pårørende på Bøgeskovhus orienteret på mail eller telefon i dag," siger Jesper Westphal, der er centerchef på Lokalcenter Bøgeskovhus, og fortsætter:

"Stemningen på den pågældende afdeling er god. Medarbejderne forholder sig roligt, og vi forsøger at holde humøret højt. De borgere, der nu er i hjemmekarantæne, får ekstra meget opmærksomhed, mens de er i egen bolig."

Forenede Care lukkede den 12. marts helt ned for besøg på alle plejecentre og ophævede besøgsforbuddet den 13. maj. Der er nu foreløbigt besøgsforbud på Lokalcenter Bøgeskovhus en uge frem.

"Vi har hele vejen igennem fulgt myndighedernes og Aarhus Kommunes retningslinjer. Det er ulykkeligt at smitten har ramt et af vores plejecentre, men godt at det forhåbentlig er blevet opdaget, inden det har spredt sig. Uanset hvad håber jeg, at smitten kan inddæmmes til kun den ene smittede medarbejder, og så ønsker jeg, at vi fortsat har fokus på at opretholde en nogenlunde normal hverdag for resten af centerets beboere," siger direktør i Forenede Care, Stine Louise Eising von Christierson

dp

Publiceret 29 July 2020 14:25