CEO i Aarhus Havn, Thomas Haber Borch. Foto: Aarhus Havn

CEO i Aarhus Havn, Thomas Haber Borch. Foto: Aarhus Havn

Mærket af krisen:

Havnedirektør tør ikke tro på, at det er ovre

Aarhus Havn har oplevet et markant fald i omsætning under coronakrisen

Aarhus Havns omsætning i første halvår af 2020 er mærket af coronakrisen, men dog i mindre grad end frygtet, da krisen var på sit højeste.

Det fortæller havnen i en pressemeddelelse.

Den samlede godsomsætning er faldet med fem procent i forhold til året før fra 4,5 millioner tons til 4,3 millioner tons. Og det sker efter en længere periode med vækst.

Direktør Thomas Haber Borch finder det tilfredsstillende under omstændighederne, men erkender, at det er en udfordring, og han er ikke sikker på, at krisen ikke kommer til at sætte sine spor.

"Jeg er klar over, at mange andre virksomheder aktuelt kan have større udfordringer end os. Men jeg tør ikke tro på, at vi har set alle eftervirkningerne af coronakrisen endnu," siger han.

Helt skidt er det dog ikke for Aarhus Havn, som i første halvår har formået at løfte næsten 20.000 flere containere over kaj i forhold til sidste.

"Men vi har til gode at se resultatet af de kommende seks måneder, før jeg tør glæde mig alt for meget," fastslår Thomas Haber Borch.

Han er navnlig bekymret for udviklingen på bulkområdet, hvor både fast og flydende bulk er faldet med cirka 15 procent i årets første seks måneder.

"Jeg tænker, at det bliver vanskeligt at indhente den nedgang i løbet af andet halvår, så hele 2020 vil sandsynligvis være præget af coronakrisen, når det gælder bulkomsætningen,” siger Thomas Haber Borch, der også forventer, at både Molslinjens reducerede aktivitet under coronanedlukningen og krydstogtrederiernes komplette fravær vil påvirke årets resultat.

dp

Publiceret 28 July 2020 14:53