Foto: Midttrafik

Foto: Midttrafik

Kontanterne er på vej tilbage i busserne

6. august kan man igen købe billet hos chaufføren

Muligheden for at betale kontant for sin busbillet har været sløjfet siden 13. marts, hvor coronakrisen vendte op og ned på alt.

Men nu er den kontante betaling på vej tilbage, oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

I takt med at smittetryk og antal smittede er faldet, har transportministeren bedt trafikselskaberne om at at sikre trygge forhold for chaufførerne, så det igen bliver muligt at købe en billet i bussen.

Midttrafik har været i dialog med de syv største busselskaber og samtidig indhentet råd om værnemidler hos Præhospitalet under Region Midtjylland.

"Det er Midttrafiks opfattelse, at langt de fleste chauffører er trygge ved en genåbning af det betjente salg. Vi ønsker dog fortsat at passe godt på chaufførerne. Derfor tilbyder vi alle busselskaber en startpakke med værnemidler, som de kan bruge i de tilfælde, hvor kunden ønsker at betale med kontanter," fortæller Claus Wistoft, bestyrelsesformand for Midttrafik, og siger samtidig, at langt de fleste kunder benytter digitale løsninger.

"Vi har dog fortsat en lille gruppe af kunder, der foretrækker at betale med kontanter, og det får de mulighed for fra 6. august," slår han fast.

Trafikselskabet har indkøbt visir, mundbind, handsker og håndsprit til alle chauffører i forbindelse med at kontantbetalingen genindføres.

Men Midttrafik opfordrer kunderne til at passe på chaufførerne ved at holde afstand, bruge håndsprit og undgå direkte ansigtskontakt med chaufføren. En gulvstreamer ved chaufførlågen skal guide kunderne til at placere sig, så de kigger i køreretningen fremfor på chaufføren.

Og så opfordres kunder stadig til at benytte sig af de digitale muligheder i videst mulige udstrækning.

Selskabet oplyser, at det har vist sig svært at indføre fysisk afskærmning i form af eksempelvis plexiglas i cirka 900 busser, da det er usikkert, om det bliver godkendt i synshallerne.

I lang tid har kunder efterspurgt muligheden for at bruge betalingskort til billetkøb, og et forsøg med netop dette skydes i gang til efteråret på rute 100.

dp

Publiceret 28 July 2020 08:46