Fest på Rådhuspladsen. Foto:

Fest på Rådhuspladsen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/RitzauScanpix

Se billeder og video:

Aarhus i kæmpe medaljefest

Forløsningen var til at tage at føle på. Trods et nederlag til rivalerne fra Brøndby, kunne Ceres Park og restens af Aarhus søndag bryde ud i jubel, da AGF-spillere for første gang i 23 år fik medaljer om halsen.

Bronze blev metallet, men fejringen op til og efter kampen var til en guldmedalje.

Byen sitrede før og efter, og især ud på aftenen og natten festede og fejrede tusindvis af AGF-fans igennem adskillige steder i Aarhus.

Ikke mindst på Rådhuspladsen, som blev fyldt med fans og romerlys.

Det var ikke første gang i løbet af sæsonen, at der blev fodboldfestet i Aarhus, og derfor var politiet også yderst opmærksom på, at det foregik sundhedsmæssigt forsvarligt og inden for rammerne af forsamlingsforbuddet på maksimalt 100 personer.

Forinden kampen havde man oprettet flere hotspot-zoner, hvor man ikke måtte forsamles. Men fansene fandt andre områder at samles i deres glædesrus, og retningslinjerne blev ikke ligefrem fulgt til punkt og prikke alle steder.

Politiet måtte i løbet af aftenen da også henstille til, at festen spredtes.

"Bronzefesten i Aarhus er i fuld gang, men lige nu er der så mange forsamlet på Rådhuspladsen, at vi opfordrer til at sprede festen til resten af byen i mindre grupper," skrev politiet blandt andet på Twitter og kunne senere melde, at festen var aftagende.

Herunder kan du se et væld af billeder fra medaljefesten.

dp

Publiceret 27 July 2020 11:15