Foto:

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Aarhusiansk medaljefest vækker bekymring hos virus-eksperter: "Alle bør testes"

To professorer advarer mod risiko for smittespredning efter fejring i Aarhus

To professorer udtrykker bekymring efter at have set, hvordan der blev festet i de aarhusianske gader efter søndagens medaljekamp.

Tusindvis af AGF-fans var efter kampen mod Brøndby samlet i klynger i byen, hvor der blev jublet, sunget og fejret.

Men det sker midt i en corona-pandemi, og festlighederne bekymrer eksperterne, fordi der er større risiko for smittespredning, når man råber og står tæt eller omfavner hinanden.

Blandt andet professor og overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital udtaler til DR, at alle, der deltog i fejringen, bør lade sig teste, så man ikke smitter andre.

"Vi kan ikke tåle ret mange af den her slags begivenheder, før smitten eksploderer," siger han og påpeger, at der går fire dage fra smitte, til det kan ses i en test.

Derfor opfordrer han til, at deltagerne bestiller tid til på torsdag.

Politiet anslår, at der søndag aften var 1.000 mennesker forsamlet på Rådhuspladsen. Trods et forsamlingsforbud på 100 personer vurderede Østjyllands Politi, at det ville være uproportionelt at bryde det hele op med magt.

Også professor i klinisk mikrobiologi fra Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos er bekymret.

"Den type af begivenheder bør vi altså ikke have for mange af. Hvis vi bare lader det blive vores nye normal i en periode, hvor smittetrykket stiger, efter at vi har passet på i så mange måneder, så får vi flere smittede. Det kan ikke undgås," fastslår han overfor Ritzau.

dp

Publiceret 27 July 2020 14:32