Foto:

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Se højdepunkterne:

AGF må nøjes med bronze efter pragtfuld sæson

Det smagte lidt af sølv til Aarhus, men sjællænderne ville det anderledes

Forventningens glæde var stor og sitrede gennem de aarhusianske gader søndagen lang.

De første medaljer i intet mindre end 23 år var allerede sikret, men chancen for sølv var der før sidste spillerunde i Superligaen, hvis alt flaskede sig. Og som altid er troen på byens hold og optimismen i top.

Det var den også på Ceres Park, da rivalerne fra Brøndby kom på besøg i en kamp med en masse på spil, og en lille snert af skuffelse kan man ikke fortænke AGF-fansene i at have følt, da kampen var ovre, før glæden og stoltheden over at være landets tredjebedste klub efter en 23-årig fodbold-ørkenvandring må have overtrumfet det hele.

De historiske rivaler præsterede et brag af en kamp. Ikke fordi de serverede mål-bonanza, men fordi den var propfyldt med intens fight og god fodbold.

Brøndby var det bedste hold i kampens mestendels jævnbyrdige og målløse første halvleg. Men David Nielsen aarhusianske fightere kom ud til anden halvleg med endnu større gnist og gejst end udeholdet til de sidste 45 minutter.

I en længere periode efter pausen svømmede hjemmeholdet i chancer, og Sebastian Hausner fik også garnet med garnet efter et frispark, men trods enorm jubel fra fansene blev det flotte mål underkendt for offside.

Det samme var sket for Thorsteinsson tidligere i kampen, og endnu tidligere var hjemmeholdet også blevet snydt for et straffespark. Meget lå til en AGF-scoring.

Men Brøndby gav som trold fra en æske Ceres Park en kold afvasker med et omstillings-mål af Jesper Lindstrøm, og da FC København hjemme i Parken på dette tidspunkt endnu havde uafgjort mod FC Nordsjælland, så var der pludselig lang vej til sølvet, eftersom AGF forinden sidste runde var et point fra andenpladsen.

AGF blev dog ved med at presse på, som de har gjort hele sæsonen, men det lykkedes ikke aarhusianerne at få hul på bylden. Det på trods af, at man i et kvarter spillede med en mand i overtal efter rødt kort til Brøndby. og da FC København med få minutter tilbage af deres kamp fik gjort det til 2-1, så var sølvtoget kørt.

Ikke desto mindre kan hele AGF-organisationen være stolte efter en sæson langt over forventning, og det blev da også med rette til stående ovationer fra hele Ceres Park, da slutfløjtet lød.

Om blot tre dage skal AGF møde OB i en kamp om den sidste Europa League-kvalifikationsplads.

Se højdepunkter fra dagens kamp og reaktioner her:

Publiceret 26 July 2020 21:23