Christina Madsen er gal med loppefund og håndplukker selv alle effekter, der er til salg i sin nye butik Loppegal i Studsgade.

Christina Madsen er gal med loppefund og håndplukker selv alle effekter, der er til salg i sin nye butik Loppegal i Studsgade. Foto: Line Hitz

Bidt af en gal loppe: Ny butik slår dørene op i Studsgade

Genbrugsbutikken Loppegal slår dørene op i Studsgade 10 i starten af august

Af
Line Hitz

Genbrug Er du vild med farverige glas, lysestager i messing, bløde tæpper og nips med historie, så kan du fra 5. august besøge Loppegal i Studsgade. Bag forretningen står Christina Madsen, som i de sidste tre år har drevet Instagram-profilen Loppegal, hvor hun sælger loppefund til omkring 6000 følgere fra Skandinavien og Tyskland. Fra august er hun klar til at udvide konceptet med en butik i Studsgade.

"Jeg har ledt efter et lokale i Latinerkvarteret, da området har meget sjæl og historie, som passer godt til mit koncept. Her ligger i forvejen mange vintage – og genbrugsbutikker, hvor ejerne også selv står bag disken," siger Christina Madsen, som er opvokset i Viby og i dag er bosiddende i Aarhus centrum.

Loppejagt på bilferie

Netop historie og skæve fund er noget som Christina Madsen altid har haft interesse for. Hun sælger ikke nyproducerede varer i butikken, men loppefund inden for kategorierne tøj, møbler, nips til hjemmet, porcelæn, tekstiler, tasker og sko, som hun har købt på bilferier i de sidste tre år.

"Jeg er nok lidt nostalgisk anlagt, og jeg har altid gået meget på loppemarked og jagtet genbrugsfund på bilferier i Europa. For tre år siden foreslog min kæreste, at jeg begyndte at sælge ud af det hele på Instagram, da vi snart ikke kunne opbevare mere i vores hjem," siger loppejægeren, der i marts opsagde sin faste stilling som pædagog for at kaste sig over Loppegal på fuld tid.

Loppegal åbner i Studsgade 10, hvor boligbutikken La Maison tidligere har haft adresse. Gennem årene har der også været sæbebutik, konditori og skateshop i lokalerne.

Loppegal åbner i Studsgade 10, hvor boligbutikken La Maison tidligere har haft adresse. Gennem årene har der også været sæbebutik, konditori og skateshop i lokalerne. Foto: Line Hitz

Fra askebæger til smykkeskål

Varelageret på mere end 1500 fund er derfor allerede på plads, og der kommer nye varer på hylderne hver uge. Butikken har fra 5. august åbent fra onsdag til lørdag, da det er vigtigt for Christina Madsen, at hun også har tid til at pudse, pleje og vaske loppefundene.

"Alt i butikken er håndplukket og nænsomt plejet, og du finder ikke støvede eller ødelagte varer, men jeg respekterer tingenes historie, og jeg kommer aldrig til at male eller lave om på de mange loppefund," siger Christina Madsen og fortsætter:

"Jeg går meget op i, hvordan gamle loppefund kan passe til nutidens behov. Vi kan for eksempel bruge gamle askebægere til smykker, oliven eller soya, eller vi kan opbevare vatpinde i cigaretholdere fra dengang alle røg. Jeg forstår ikke, at tingene skal smides ud, fordi vores behov ændrer sig."

Godt for miljøet

Når snakken falder på fremtiden, drømmer hun om at udbrede konceptet endnu mere, men første step er at få fodfæste som selvstændig erhvervsdrivende og bruge tid på kunderne.

Publiceret 23 July 2020 07:00