Claus Krogh, chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser

Claus Krogh, chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser

Chefredaktørens klumme:

Sæt ikke sundheden på spil i medalje-eufori

"Klubben og fansene må på banen og træffe nogle foranstaltninger," skriver Claus Krogh

For en uge siden skrev jeg på denne plads, at vi ses i uge 33. Men nogle gange sker der noget stort, så man må æde sine ord og ændre planer. Som nu, når byens fodboldhold for første gang i 23 – treogtyve – år vinder medaljer.

Det første sæt medaljer i nyere tid blev en realitet, da Brøndby i søndags tabte til AaB og ikke længere kunne hente AGF på tredjepladsen i landets bedste fodboldrække, Superligaen.

Samme aften overgik AGF sig selv med en masterclass præstation (citat lånt af Per Frimann) og bankede de forsvarende danske mestre FC København på udebane med 4-2, så byens hold nu rent faktisk ligger på andenpladsen og har gode chancer for at sikre sig sølvmedaljer. Bronze er fantastisk, sølv vil være formidabelt, og byens ligeså formidable fans gik grassat og fejrede medaljerne med sang og fest i midtbyen og i Tirstrup Lufthavn, hvor fansene kørte ud i busser og gav spillerne en heltemodtagelse.

Det foregik ikke ligefrem i overensstemmelse med forsamlingsforbuddet på 100 personer, men politiet udviste situationsfornemmelse og undlod at stikke bøder ud til højre og venstre.

Jeg kan dog godt frygte for, hvordan fejringen af byens hold kommer til at foregå på søndag efter den sidste kamp på hjemmebane mod Brøndby. Klubben og fansene må på banen og træffe nogle foranstaltninger, så vi ikke midt i euforien sætter vores sundhed på spil og får et corona-udbrud i Aarhus.

Tilbage til fodbolden og den ubeskrivelige glæde, stolthed og fællesskabsfølelse, som byens hold i øjeblikket vækker i hvide hjerter. Glemt er to ydmygende årtier, hvor det førende hold i landets næststørste by flere gange er rykket ned i den næstbedste fodboldrække - milevidt fra selvforståelsen af at høre til i toppen af dansk fodbold.

Skandaler, økonomisk kaos og trænerfyringer har været hverdagen, men den nuværende ledelse ser ud til at have fået styr på Galehuset, som AGF både kærligt og hånligt omtales.

Det ene store trænernavn efter det andet har givet fortabt på Fredensvang, men i skagboen David Nielsen ser det ud til, at vi endelig har fået en træner, der matcher aarhusianernes fodboldentusiasme og samtidig holder benene på jorden - i modsætning til vi tossetroende AGF-fans, der tror, vi er verdensmestre, når vi har vundet to kampe i træk.

Kom så de hviiie!

Med venlig hilsen

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 22 July 2020 12:15