Foto fra Jakob Ellemanns egen Facebook-side. Privatfoto

Foto fra Jakob Ellemanns egen Facebook-side. Privatfoto

Rådmand revser Ellemann i FCK-trøje:

"Find et andet sted at stille op til valg"

Venstre-formand, Jakob Ellemann, som stiller op i Aarhus, har fået en del røg efter tv-billeder af ham i FCK-trøje. "Jeg tror, at folk vil have politikere, der er ærlige," siger han

Af
Ida Sejersdal Dreiager

JP Aarhus

og Danni Paulsen

Lokalavisen Aarhus

To hvide trøjer side om side - den ene med FCK’s logo, den anden med AGF’s.

Det er motivet på et billede, som Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen lagde på Instagram søndag inden kampen mellem de to fodboldhold.

Han havde dog FCK-trøjen på, da han mødte op på stadion, og selvom han er valgt i Aarhus, var det ikke noget svært valg.

"Jeg holder med FCK. Jeg tog billedet, fordi jeg skulle ind og se kampen med en god ven, som jeg regnede med ville have sin AGF-trøje på. Jeg ville egentlig bare sende det til ham, men så synes jeg, at det var et sjovt billede og smed det på Instagram," siger Jakob Ellemann-Jensen.

"Velfortjent røg"

Flere skriver dog i kommentarsporet, at han valgte den forkerte trøje, og også rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF), blandede sig i trøjevalget:

"Jakob Ellemann i en FCK-trøje i Parken. Du burde finde et andet sted at stille op til Folketinget," skrev han søndag på Twitter.

Thomas Medom kunne ikke stille op til interview inden avisens deadline, men uddyber på sms:

"Han får noget velfortjent røg, når han lige præcis i en kamp mod AGF vælger at sidde i en FCK-trøje. Det sker også, fordi aarhusianske folketingsmedlemmer jo bare en gang imellem bør løfte sager til gavn for Aarhus. Der er næppe nogen, der kan finde en eneste gang, Ellemann har løftet en sag for vores by."

Men er det røg, eller mener du, at han skal finde en ny kreds at stille op i? Skal Lisbeth Bech-Nielsen (SF), som er opvokset i Sønderjylland, bosat i København og opstillet i Nordjylland, så også finde et andet sted at stille op?

"Tag det for, hvad det er. Velfortjent røg til en politiker, der ikke er ret god til at løfte lokale sager."

For Jakob Ellemann-Jensen hænger valgkreds og fodboldtrøjer dog ikke sammen.

"Jeg kan forstå, det har vakt en del furore, og det må jeg sige, at jeg er lidt overrasket over. Nu er min garderobe åbenbart blevet meget interessant, hvad enten det er en fodboldtrøje eller mine gummisko. Jeg går op i lidt vigtigere ting end det," slår han fast.

Det mest ærlige

"Jeg ved, der er mange politikere, der tager farve af, hvor de er valgt og vælger at holde med det hold. Det synes jeg simpelthen ikke er ægte. Jeg er den, jeg er, og hvis man vil lade være med at stemme på mig, fordi man holder med et andet fodboldhold, så fred være med det," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Tror du, at det er den klogeste beslutning?

"Det er den mest ærlige. Jeg tror, at folk vil have politikere, der er ærlige, og som ikke lader en spindoktor styre deres garderobe."

Ellemann-Jensen har været fan af FCK siden 1992, hvor klubben blev stiftet, og han har ingen intentioner om at skifte. Han har dog "en stor sympati for AGF" og er imponeret over deres præstationer i denne sæson.

"Jeg ønsker dem alt det bedste, og jeg elsker Aarhus. Men når vi taler fodbold, så holder jeg med FC København."

Tror du, det kan få betydning, hvis du f.eks. skal møde dine aarhusianske vælgere på stadion?

"Nej, det tror jeg ikke. Så dumme er mine vælgere ikke."

Publiceret 20 July 2020 15:00