Generallæge Sten Hulgaard vil gerne personligt takke mand, der prøvede at redde soldats liv.

Generallæge Sten Hulgaard vil gerne personligt takke mand, der prøvede at redde soldats liv. Pressefoto

Generallæge vil personligt takke ukendt mand, der prøvede at redde soldats liv

Forsvaret efterlyser mand, der kravlede over pigtrådshegn og begyndte at give førstehjælp til soldat, som havde fået hjertestop

Af
Jeppe Rafn

Forsvarets Sanitetskommando efterlyser den mand, der lørdag aften ved 18-tiden forsøgte at redde en soldat, som under en løbetur fik ildebefindende og faldt om med hjertestop.

Det skete på Forsvarets område i Sødalsparken i Brabrand, der er omgivet af hegn med pigtråd foroven. Manden, som Forsvaret gerne vil i kontakt med, kravlede så vidt vides over hegnet og begyndte at give hjerte-lunge redning til militærpolitibetjenten Claus Chris Petersen.

"Han gjorde en iagttagelse og vurderede, der var brug for øjeblikkelig hjælp, og satte alle corona-restiktioner ud af kraft ved at forcere et hegn. Det var altsammen helt rigtigt, og det vil jeg gerne sige tak for personligt," fortæller generallæge Sten Hulgaard, der er chef for Forsvarets Sanitetskommando.

Forsvarets Sanitetstjeneste i Sødalsparken i Brabrand.

Forsvarets Sanitetstjeneste i Sødalsparken i Brabrand. Pressefoto

Det var angiveligt en kvinde, der gik udenfor Forsvarets område, som først reagerede på soldatens ildebefindende. Hun ringede 112 og råbte op og fik kontakt til manden, der kom til og kravlede over hegnet og begyndte at give førstehjælp, indtil kollegaerne i vagten hastede til med en hjertestarter.

De havde så travlt med at hjælpe den nødstedte soldat, at de ikke fik kontaktoplysningerne på hverken kvinden eller manden, som ifølge generallægen gjorde en snarrådig og dygtig indsats.

Forsvarets Sanitetskommando har derfor efterlyst manden på sin hjemmeside og Facebook, så man kan få mulighed for at takke ham. Det har hidtil medført en henvendelse fra kvinden, der også hjalp til, men hun kender angiveligt ikke manden, som kom til og gav førstehjælp.

Desværre lykkedes det ikke at redde Claus Chris Petersens liv. Han sov ind søndag aften på Aarhus Universitetshospital i Skejby omgivet af sine pårørende og vil blive bisat i Nordjylland.

Publiceret 15 July 2020 12:47