Morten Elmgaard (til højre) har plads til vennen og forretningspartneren Carsten Andersen i sin Vespa med sidevogn.

Morten Elmgaard (til højre) har plads til vennen og forretningspartneren Carsten Andersen i sin Vespa med sidevogn. Pressefoto

Røde i hjertet: Carsten og Mortens fælles drøm er gået i opfyldelse

Venner og kollegaer igennem mange år har overtaget fire Home-butikker i Skanderborg, Ry og Aarhus

Det begyndte med en øl på studiet for over 20 år siden.

Nu kan vennerne Carsten Andersen, 46, og Morten Elmgaard, 44, endelig lade propperne springe for en fælles drøm om at blive Home-indehavere. Fra 1. juli står de i spisen for fire butikker: Home Skanderborg, Home Ry, Home Lejlighedsbutikken Aarhus og Home Aarhus City - bolig, projektsalg og udlejning. Alle butikkerne har hidtil været indehavet af Annette Rønne, som har overdraget sine 13 østjyske Home-butikker til nye indehavere.

”Vi er bare røde i hjertet. Den røde farve betyder noget for mig. Jeg er stolt af det," fortæller Carsten Andersen i en pressemeddelelse fra Home.

Carsten overtog rent faktisk Aarhus City-butikken i Jægergårdsgade allerede i januar 2019, mens Morten hidtil har været Home-partner i Skanderborg og Ry.

Morten hentede Carsten

Carsten kan takke Morten for, at han kom til at slå sine mæglerfolder i det østjyske. Carsten var begyndt hos Home i Aabenraa, mens Morten var begyndt hos Annette Rønne og mente, at "ham Skagboen, der render rundt nede i Sønderjylland, han passer da vist bedre til Aarhus."

Inden længe var Carsten til samtale i Østjylland, og nu er han på 17. år i Østjylland.

"Det kan jeg takke Morten for."

Hænger godt sammen

Forretningsmæssigt er der en god sammenhæng og synergi mellem Aarhus og Skanderborg/Ry. Mange unge flytter fra lejligheden, når der går familie i den, og mange søger sydpå. Når børnene er så store, at de flytter hjemmefra og skal studere i Aarhus, kan Home-duoen igen hjælpe - med et forældrekøb.

Og når den flytning er ’fordøjet’ af forældrene tilbage i villaen, så sker det, at en del modne par flytter retur til storbyens liv i en nyere lejlighed på havnen.

Klub 100

Carsten og Morten er hver gode for over 100 salg om året, og de skal efter planen være sælgende indehavere, samtidig med at de nu også er chefer.

"En chef skal gå forrest og løbe foran. En god chef viser omsorg – og har kaffen klar, når de andre møder. Det er rigtig vigtigt," siger Morten, der er enig med Carsten i, at deres forretninger ikke skal gennemsyres af spidse albuer, og at de 11 medarbejdere ikke skal arbejde sig selv ihjel.

Home-teamet i Carsten Andersen og Morten Elmgaards fire butikker.

Home-teamet i Carsten Andersen og Morten Elmgaards fire butikker. Pressefoto

"Der er en performer-kultur i mæglerbranchen, som vi begge brænder for, men vi har og skal også have et liv ved siden af. Hvis du arbejder 90 timer om ugen i to måneder, så er du til sidst fattig inde i hovedet," siger de.

Gashåndtaget i bund

Der er mange ligheder mellem de to venner og forretningspartnere - også privat. Carsten bor i villa i Brabrand med Merete og to børn, og Morten bor i hus i Mesing lidt udenfor Skanderborg sammen med sin kone Katrine og to børn.

Carsten spiller fodbold og dyrker værkstedshumor med gutterne, mens Morten har sit eget værksted og ofte står med skruetrækker og olie på hænderne. Han er gået i knallertalderen igen og har blandt andet en Vespa med sidevogn, hvor der er plads til Carsten på turen mellem Skanderborg og Aarhus.

"Jeg har nok lige 10-20 procent mere i gashåndtaget end de fleste," griner Morten.

jr

Publiceret 13 July 2020 14:58