Lene Christiansen foran hal nummer to i Springcenter Aarhus, der blev indviet for ti år siden. Hvis alt skrider planmæssigt frem, står der en hal i forlængelse af den i løbet af 2022.

Lene Christiansen foran hal nummer to i Springcenter Aarhus, der blev indviet for ti år siden. Hvis alt skrider planmæssigt frem, står der en hal i forlængelse af den i løbet af 2022. Foto: Kim Skovrup Andersen

Springhal til 40 millioner kroner er på trapperne

Springcenter Aarhus er en del af Vejlby-Risskov Centret-familien. En springhal til 40 millioner kroner er undervejs, og der arbejdes på at få den sidste finansiering på plads

Af
Kim Skovrup Andersen

vokseværk 1.300 medlemmer har deres gang i Springcenter Aarhus på Hvidkildevej i Vejlby-Risskov. Det er VIK, IK Skovbakken Trampolin, Tokugawa Karate og TeamGym Aarhus, der hovedsageligt gør brug af faciliteterne i centeret, som blev opført for ti år siden og huser gymnastikhal, motorikhal og spejlsal.

Lene Christiansen er centerleder for Springcenter Aarhus og har været involveret siden 2006, hvor hun blev ansat i Aarhus Gymnastik og Trampolincenter, som på det tidspunkt kun bestod af gymnastikhallen. I 2009 blev motorikhallen opført. I øjeblikket arbejdes der på at få endnu en hal bygget.

"Vi lider ganske enkelt af pladsmangel. Vi er simpelthen så udfordret på, at vi bare skal sige nej til medlemmer, og det gør vi vel at mærke inden, vi får 18.000 nye beboere ind i området," forklarer Lene Christiansen og henviser til alle de forskellige byggeprojekter, der nærmest skyder op overalt i nærområdet.

"Vi frygter, vi står med en befolkningsvækst, der er vanvittig, at vi slet ikke kan tilbyde dem idræt. Vi har en ambition om, at vi i løbet af 2021 kan starte selve byggeriet, og så vil en ny springhal kunne stå klar til brug i 2022," siger Lene Christiansen.

25 millioner kroner ud af et budget på 40 millioner kroner er i hus.

"I princippet kunne vi godt gå i gang nu, men vi vil gerne have mere af finansieringen på plads. Derfor er vi endnu ikke helt klar til at igangsætte byggeriet. Vi har en fin dialog med Lokale og Anlægsfonden, som også har støttet motorikhallen, så vi håber på deres velvilje og interesse i en ny hal," siger hun og nævner, at der er flere fonde i spil, ligesom man skal finde ud af hvor stort et kommunalt garanteret lån skal være på.

Lene Christiansen og Astrid Wierzba i Springcenter Aarhus' motorikrum.

Lene Christiansen og Astrid Wierzba i Springcenter Aarhus' motorikrum. Foto: Kim Skovrup Andersen

"VIK er et godt eksempel på, hvor langt man kan nå, hvis man har nogle ildsjæle og ressourcer i en afdeling, der er udholdende og stædige nok. VIK Gymnastik startede oprindeligt i to små gymnastiksale ovre i hovedbygningen, der blev bygget, fordi man gerne ville favne VIK i sammenlægningen mellem VIK og Skovbakken. På et tidspunkt var der ikke plads nok til dem mere, og så blev springhallen bygget. Først en, så to og om lidt tre," siger Astrid Wierzba, som er udviklingsansvarlig i IK Skovbakken og hovedforeningen i Vejlby-Risskov Centret.

Fællesskabets muskler

Det hele er grundlagt på, at det er fællesskabets muskler, der skal løfte hele Vejlby-Risskov Centret.

"Det her er godt eksempel på, hvordan Vejlby-Risskov Centret - VRC - kan rumme og udvikle en sport fra dengang til i dag. Jeg synes, det er essensen af, hvad Vejlby-Risskov Centret kan som en stor familie. Hvis man har en god idé og gerne vil lave noget, skal vi nok finde plads til det. Hvis man stædig nok og udholdende nok, får man støtte af fællesskabet til det, fordi alle os på VRC er åbne for nye aktiviteter, respekterer hinanden og er enige om, at vi bakker hinanden op," siger Astrid Wierzba og tilføjer:

"Det er for mig kernen af, hvad vi skal være også fremadrettet, og også derfor, vi inviterer til borgermøde 16. september. Hvad skal vi nu drømme centret op til. Vi kan ikke løbe fra det, vi er, og skal det heller ikke, men vi vil også gerne imødekomme nye behov og moderne fleksible."

"Det er helt vildt, hvad der er sket herude i området i min tid. Vi skal have det bedste ud af, at vi bliver så mange flere herude, og det vil vi rigtig gerne være med til. Jeg synes, vi er mange gode folk herude, der vil og kan en masse," siger Lene Christiansen.

Nordbysamlingen

  • Aarhus Nord er en bydel med vokseværk, hvilket på få år vil øge presset markant på de eksisterende idrætsfaciliteter. IK Skovbakken har derfor iværksat en transformation, der gennem idræt og fællesskabende aktiviteter kan skabe et åbent og engageret samlingssted, hvor alle i lokalområdet har lyst til at deltage i motion og bevægelse samt frivillighed i foreningsorganiserede fællesskaber. Det gælder både de mange nye tilflyttere og de grupper, der allerede bor i området, men ikke benytter sig af Skovbakkens tilbud og faciliteter i dag.
  • Vejlby-Risskov Centrets idrætsanlæg blev indviet i 1969 og består af opvisningshal, tre træningshaller, to gymnastiksale, en svømmehal, en idrætshøjskole, to springhaller, en squash- og tennishal samt et væld af udendørs tennis- og fodboldbaner. Idrætshøjskolen Aarhus har også til huse i centret.
  • Skovbakkens hovedformand Steffen Wich og udviklingsansvarlige Astrid Wierzba har nu sat gang i processen med 'Nordbysamlingen', der for alvor kommer på dagsordenen til et stort borgermøde 16. september i centret. Lokalavisen Aarhus følger denne proces.

Publiceret 10 July 2020 06:00