De ansatte på Kongsgården har været under stort pres efter afsløringen af muligt omsorgssvigt på plejehjemmet i Viby.

De ansatte på Kongsgården har været under stort pres efter afsløringen af muligt omsorgssvigt på plejehjemmet i Viby. Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Kongsgården og Skæring: "Gu' fanden vidste de, hvor slemt det stod til"

31 pårørende sendte fornylig et klagebrev til politikerne i Aarhus om forholdene på Skæring Plejehjem.

Flere pårørende nøjes dog ikke med at klage, men opfører sig truende og krænkende overfor de ansatte i en grad, så der er lavet en risikovurdering af en håndfuld særligt utilfredse pårørende, som udfordrer personalets psykiske arbejdsmiljø både på Skæring Plejehjem og Kongsgården i Viby. Plejehjemmet i Viby er kommet ekstra i søgelyset efter Ekstra Bladets offentliggørelse af skjule optagelser hos demente Else på 90 år. Det skriver mediet A4 Arbejdsmiljø.

Begge steder har ansatte fået psykologhjælp for at tackle mere end nærgående pårørende, og på Kongsgården har sygefraværet været markant højere, efter det kom frem, at TV2 havde lavet skjulte optagelser af plejen af Else.

FOA's formand Mona Striib mener, at pilen peger på ledelserne i ælrdreomsorgen og lokalpolitikerne i Aarhus.

"Når man som ledelse og politiker sidder opråb fra pårørende overhøring, må man have forståelse for, at pårørende bliver frustreret. At de vasker hænder nu, er under al kritik. Gu’ fanden vidste de, hvor slemt det stod til, og det går nu ud over de enkelte medarbejdere," FOA's formand til A4 Arbejdsmiljø.

jr

Publiceret 09 July 2020 13:12